Taistelu kisapasseista eli paikoista Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin on jo alkanut. Moni kisakatsoja jo varmasti odottaa rapakon takaisia apuja.

Kausi sekä NHL:ssä että AHL:ssä alkaa olla loppusuoralla. Loukkaantumisten, sarjatilanteen ja vaikkapa sopimustilanteiden vuoksi tulevilla vahvistuksilla voidaan toistaiseksi spekuloida.

Puolustuspää & maalivahtiosasto

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä tätä tekstiä kirjoitettaessa on Leo Komarov. Toronto Maple Leafsin hyökkääjä on ollut tuttu nimi Leijonissa. Jos vain mies selättää loukkaantumiset, lienee 19 maalia tällä kaudella tehnyt rääväsuu mukana kisakoneessa tälläkin kertaa.

Puolustuspäähän todennäköisin vahvistus on puolestaan Jyrki Jokipakka. Calgary Flamesin puolustaja edusti Suomea MM-kilpailussa jo viime vuonna, ja 24-vuotias tamperelainen on linjannut olevansa jatkossakin maajoukkueen käytettävissä. Ehkäpä siis hänet nähdään myös Venäjän MM-jäillä.

Moni odottaa varmasti innolla esimerkiksi Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaista Venäjän MM-jäille. Tehokkaan kauden pelanneen Ristolaisen sopimustilanne kuitenkin päättyy ensi kesänä, joten 21-vuotiaan turkulaisen tulo vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Maalivahtiosastolle potentiaalinen nimi olisi ainakin Jokipakan joukkuetoveri Joni Ortio. Ortio torjui juuri kauden ensimmäisen nollapelinsä ja on muutenkin väläytellyt potentiaaliaan. Millaista roolia Ortiolle sitten maajoukkueesta löytyisi?

Ortion ohella rapakon takaa tuskin muita vahteja tulee taikka valitaan tämänhetkisessä tilanteessa.

Hyökkäyspää – muutama erittäin potentiaalinen nimi

Hyökkäyspäähän mahdollisia tulijoita ovat ainakin Edmonton Oilersin kaksikko Lauri Korpikoski ja Iiro Pakarinen sekä Colorado Avalanchen organisaatioon lukeutuva Mikko Rantanen. Kolmikosta jokainen uhkuu varmasti näyttöhaluja, joten siten pelit Pietarissa ja Moskovassa voisivat houkutella.

Hiukan yllättävämpi täsmähaku Leijoniin olisi Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen. Entinen Jokerit-hyökkääjä olisi melkoinen pelote vastustajille laukauksensa takia. Pulkkisen vastuu on vain viime aikoina on jäänyt vähiin. Tässä mielessä kisat tarjoaisivat Pulkkiselle oivan näyttöpaikan.

Tietysti muitakin potentiaalisia nimiä löytyy, kuten Vancouver Canucksin organisaatioon siirtynyt Markus Granlund.

Minnesota Wildin suomalaissentterit Mikko Koivu ja Mikael Granlund olisivat tietenkin tervetulleita lisiä joukkueeseen, aivan kuten myös loistavaa kevättä pelaava laituri Erik Haula. Moni varmasti seurailee jännityksellä Wildin kevään etenemistä. Tällä hetkellä Wild on ainakin playoff-paikassa kiinni.

(Leijonat.com seuraa tarkasti suomalaispelaajien otteita ennen kisoja. Sivustolta löydät pelaajien kuulumiset ja kaikki tarvittavat infot kohti Venäjän MM-jäitä!)