Naisleijonat taisteli upeasti emäntämaa Kanadaa vastaan MM-välierässä. Finaalipaikkaan Suomen puristus ei aivan riittänyt.

Suomi aloitti pelin upeasti ja siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisessä erässä. Maalista vastasi Saana Valkeamaa pelin 7. minuutilla. Johto kesti silti vain viitisen minuuttia, kun Natalie Spooner jo toi Kanadan tasoihin. Peli roikkui tämän jälkeen pitkään tasatilanteessa, mutta toisen erän lopussa Kanada otti pelistä komennon.

Meghan Agosta-Marcianon osuman jälkeen Spooner lisäsi vielä 3. erässä Kanadan johdon 3-1:een. Suomi alkoi ottaa tämän jälkeen riskejä ja otti maalivahdin pois aina ylivoimatilanteissa. Päävalmentaja Pasi Mustosen uhkapeli kannattikin, kun Michelle Karvinen kavensi.

Maalivahti Meeri Räisänen otettiin tämän jälkeen vielä kahdesti pois ylivoimien aikana. Uhkapeli ei enää toiminut, ja Kanada pääsi iskemään kahdesti numeroiksi 5-3. Ensin osui Blayre Turnbull ja myöhemmin Spooner viimeisteli vielä hattutempun pari minuuttia ennen päätössummeria.

Naisleijonien turnaus jatkuu pronssipelissä Venäjää vastaan ensi yönä. Suomen tuleva vastustaja on Venäjä, joka hävisi USA:lle välierän peräti 0-9.