Tämän kevään MM-leirin harjoitusottelut 3—2-voitolla Slovakiasta aloittanut Suomi esiintyi porilaisyleisölle poikkeuksellisen kokemattomalla joukkueella. Peräti kahdeksan pelaajaa teki leijonadebyyttinsä tänään, mutta siitä huolimatta Suomi pelasi varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä todella ennakkoluulottomasti.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kertoi YLE:n haastattelussa, että ensimmäinen erä oli joukkueelta nappisuoritus.

— Siitä puhuttiin ja harjoiteiltiin ennen peliä, että pyritään pelaamaan nopeasti. Se oli meiltä huippuerä, totesi Jalonen tyytyväisenä.

Ilonaihetta leijonaluotsille tuotti myös uusien maajoukkuepelaajien pirteä esiintyminen.

— Meillä oli paljon ensikertalaisia, mutta siitä huolimatta pystyimme esittämään näin hyvän pelin. Täytyy olla tyytyväinen poikien otteisiin, jakoi Jalonen kehujaan

Yksi ottelun onnistujista oli ehdottomasti heti ensimmäisessä maaottelussaan ylivoimamaalin viimeistellyt 24-vuotias Lukon puolustaja Jesse Virtanen, joka niin ikään YLE:n haastattelussa kehui joukkueessa olleen hyvä fiilis ennen ottelua.

— Vaikka jonkin verran oli uusia kasvoja, oli mielestäni kopissa hyvä tunnelma. On se ihan hienoa joskus porilaisten kanssa pelata, raumalaispuolustaja naureskeli.

— Kiva oli onnistua maalinteossa. Päästiin ylivoimalla hyvin alueelle sisään, ja Erkinjuntti (Antti) antoi hyvän syötön, ja maali oli jo puoliksi tyhjänä. Oli helppo laittaa sisään, kertasi debytantti ensimmäistä A-maaotteluosumaansa.