Varsin nuorella ja kokemattomalla kokoonpanolla jalkeilla ollut Suomi kaatoi EHC-harjoitusmaaottelussa Slovakian loppulukemin 3-2.

Porissa pelatussa ottelussa esiintyi jopa kahdeksan pelimiestä, jotka pukivat leijonapaidan ensimmäistä kertaa ylleen.

Tämä ei kuitenkaan näkynyt ottelun avauserässä, jota Leijonat hallitsi alusta alkaen suvereenisti. Ansaitun avausmaalin viimeisteli aivan slovakkimaalin edestä joukkueen kippari Tomi Sallinen. Esityön maaliin teki Lukossa tehokkaan kauden pelannut Toni Koivisto.

Toisessa erässä täysin seisovilla jaloilla operoinut Slovakia paransi peliään, eikä Leijonat määrittänyt enää pelin rytmiä ensimmäisen erän tapaan. Hyvät maalintekopaikat olivat molemmilla joukkueilla tiukassa, ja näin ollen toiselle erätauolle lähdettiin Suomen 1-0-johdossa.

Kolmannen erän alussa slovakit hölmöilivät itsensä kahden miehen alivoimalle, jonka aikana Leijonat viimeistelivät kaksi komeaa ylivoimamaalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat Eero Elo ja heti ensimmäisessä maaottelussaan komeasti maalitolppien väliin osunut Jesse Virtanen.

Vaisusti läpi ottelun esiintynyt Slovakia teki ottelun loppuhetkistä jännittävän, kun vain hieman reilu minuutti ennen päätössummeria Patrik Lusnak toi slovakit jo maalin päähän. Aivan ottelun viimeisillä sekunneilla kiekko pomppi vaarallisen näköisesti Leijonien maalin edessä, mutta kolmatta erää lukuunottamatta kelvollisen pelin pelannut Juha Metsola ja Suomen puolustus onnistuivat torjumaan Slovakian tasoitusyritykset.

MM-kisaleiritystä viettävä Leijonajoukkue kohtaa Slovakian uudelleen huomenna perjantaina Turussa klo 18:30