Tuukka Raskin Boston Bruinsin kausi päättyi NHL:ssä päättyi lauantaina karvaaseen pettymykseen. Bruinsilla oli vielä ennen päätösottelua Ottawaa vastaan saumansa pudotuspeleihin. Tuossa pelissä kuitenkin kaikki meni pieleen Bostonin jouduttua kotonaan 1-6-numeroin murskatuksi. Raskin sijaan maalilla torjui ruotsalaisvahti Jonas Gustafsson. Philadelphia Flyersin voitto Pitsburgh Penguinsinsista ratkaisi myöhemmin, ettei Bruinsia tämän kevään pudotuspeleissä nähdä.

Antti Raanta pääsi parrasvaloihin New York Rangersin päätösottelussa Detroit Red Wingsia vastaan. Rangers-vahti pysäytti 31 kiekkoa isäntien 3-2-voittoon päättyneessä ottelussa. Voiton myötä Rangers sijoittuu itäisessä konferenssissa joko neljänneksi tai viidenneksi riippuen paikalissvastustaja Islandersin viimeisen ottelun tuloksesta.

Florida Panthersin Jussi Jokinen varmisti suomalaisten sisäisen pistepörssin voiton. Jokinen keräsi tehot 1+1 Pantterien 5-2-voitossa Carolina Hurricanesista ja voitti yhdellä pisteellä myös ottelussa syöttöpisteen tehneen joukkuetoverinsa Aleksander Barkovin.

Nicklas Bäckström pääsi vielä kauden viimeisessä ottelussa torjumaan voiton Calgary Flamesille. Minnesota Wild kaatui panoksettomassa ottelussa niukasti 1-2. Bäckström torjui ottelussa runsaat 35 kiekkoa.

Tuomo Ruutu onnistui saalistamaan ensimmäisen pisteensä yli vuoteen, kun New Jersey Devils murjoi 5-1-numeroin Toronto Maple Leafsin. Ruutu tarjoili Adam Henriquen voittomaalin.

Jutussa mainituista suomalaispelaajista vain Raanta, Jokinen ja Barkov jatkavat pudotuspeleihin.