Runkosarjassa torjuntavastuuta Antti Niemen kanssa jakanut Kari Lehtonen on tarrannut pudotuspeleissä tiukasti kiinni ykkösvahdin paikkaan.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ”Kärppä” oli jälleen avainasemassa Dallas Starsin kaadettua Minnesota Wildin lukemin 2-1. Dallas johtaa ottelusarjaa nyt 2-0, ja Lehtonen on laskenut kahdessa ensimmäisessä ottelussa taakseen ainoastaan yhden kiekon.

Erityisesti ottelun loppuhetkillä Minnesotan hakiessa raivokkaasti tasoitusta suomalaisvahti otti tukun tärkeitä torjuntoja.

– Hän on pelannut hienosti, ja tehnyt tärkeitä torjuntoja tiukassa paikassa. Näimme sen tänään ottelun loppuhetkillä, jakoi seurakaveri Jamie Benn kiitosta 25 kiekkoa torjuneelle maalivahdille NHL.com-sivustolla.

Minnesota Wildin suomalaiset jäivät tappiossa ilman tehopisteitä. Joonas Donskoin edustama San Jose Sharks nappasi 2-1-voitolla Los Angeles Kingsista toisen kiinnityksen jatkopaikkaan. 13:39 minuuttia jääaikaa kellottanut Donskoi jäi ilman tehopisteitä.

Yön NHL-tulokset:
Dallas – Minnesota 2-1
Pittsburgh – NY Rangers 2-4
Washington – Philadelphia 4-1
Los Angeles – San Jose 1-2