NHL:n pudotuspelien pyörähdettyä käyntiin, vertailimme suomalaisten pelaajien peliaikoja, jotta näemme ketkä ovat saaneet vastuuta kevään tärkeiden pelien alettua.

Suomalaisten peliaikakunkku on Sami Vatanen, joka on kerännyt jääaikaa Anaheim Ducksin kahdessa pelatussa ottelussa keskimäärin yli 25 minuuttia per ottelu. Tämä on toiseksi eniten koko Anaheimin joukkueesta, vain pakkipari Cam Fowler on pelannut muutaman sekunnin enemmän.

Vähiten vastuuta on saanut viime kevään pudotuspeleissä loistanut Teuvo Teräväinen, joka on kellottanut keskimäärin vain 10:29 minuuttia ottelua kohden. Viime kaudella playoffien päätteeksi Teräväisen keskiarvo oli 13:28.

Minnesotan suomalaiset Mikael Granlund ja Mikko Koivu ovat Vatasen tavoin keränneet vastuuta joukkueessaan, sillä suomalaiset ovat Minnesotan kaksi eniten pelannutta hyökkääjää. Granlund on kellottanut keskimäärin 19:49 minuuttia ottelua kohden, ja Koivu vain muutaman sekunnin vähemmän 19:45.

Myös Tampa Bayn Valtteri Filppulaan luotetaan, sillä hän on pelannut Lightningin hyökkääjistä eniten keskiarvolla 18:50 ottelua kohden.

Tampan peluutus on hyvin tasaista, sillä koko joukkueesta kolmanneksi eniten pelanneen Filppulan alle 20 minuutin peliaika on huomattasti esimerkiksi Floridan eniten pelannutta hyökkääjää Aleksander Barkovia vähäisempää. Barkov on pelannut suomalaisista toiseksi eniten, 22:13 minuuttia ottelua kohden.

Kenties yllättävän vähälle vastuulle on jäänyt Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä, jonka peliaika on vähentynyt runkosarjan 19:57:stä minuutista 15:43:een. Loukkaantumiset selittävät asiaa, eikä Määttä ole päässyt pudotuspeleissä omalle vakuuttavalle tasolleen.

Myös Jori Lehterän peliaika on ollut yllättävän tiukassa, sillä vahvasti esiintynyt St. Louis Bluesin hyökkääjä on pelannut Bluesin hyökkääjistä vasta seitsemänneksi eniten. Lehterän ottelukohtainen keskiarvo on 15:36.

Suomalaisten pelatut ottelut ja keskiarvoiset peliaikaminuutit ottelua kohden:

Sami Vatanen (2) 25:26
Aleksander Barkov (3) 22:13
Jussi Jokinen (3) 20:42
Mikael Granlund (2) 19:49
Mikko Koivu (2) 19.45
Valtteri Filppula (3) 18:50
Erik Haula (1) 16:28
Olli Määttä (2) 15:43
Jori Lehterä (2) 15:36
Joonas Donskoi (2) 13:23
Miikka Salomäki (2) 10:59
Teuvo Teräväinen (3) 10:29