Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen ei ollut tappiollisen Tšekki-ottelun jälkeen huolissaan, vaikka Leijonien pelaamisessa jäi rutkasti parannettavaa lauantain koitokseen.

Paniikkiin ei olekaan syytä, vaikka Tšekki oli 3-2-lukemin Leijonia etevämpi torstain ottelussa. Leijonien leiriryhmä oli kokenut melkoisia muutoksia otteluun, ja uusia pelaajia hyppäsi suuriin rooleihin heti ensimmäisissä otteluissaan.

Etenkin ottelun alku oli Suomelle vaikea, ketjukoostumukset hakivat toisiaan, eikä Tšekin pelaamisestakaan varmasti ollut liiaksi saakka ennakkotietoja. Loppua kohden Leijonat paransivat peliään, ja etenkin ykkösketjun pelaamisessa alkoi näkyä pelihuumoria ja juonikkuutta.

TOP 3

Sebastian Aho

Kausi Kärpissä pronssijuhliin, josta siirtyi nopeasti mukaan Leijonien leiritykseen. Sai paikan suoraan ykkösketjusta, ja oli heti kentän näkyvimpiä hahmoja. Huomionarvoista on, ettei nuorukainen pelannut parhaalla tasollaan, mutta onnistui silti maalinteossa ja teki totutun fiksuja asioita hyökkäysalueella. Ketjukaveri Markus Granlund pelasi vierellä ensimmäistä kertaa, ja yhteispelissä oli hakemista ensimmäisessä erässä. Kemiaa kaksikon välillä oli kuitenkin aistittavissa, mistä esimerkkinä upea ylivoimamaali.

Suomen Sedinit

Tomi Sallisen ja velipoika Jere Sallisen juonittua Suomen avausmaalin, alettiin sosiaalisessa mediassa yhdistää koko leirityksen ajan samassa ketjussa pelanneita veljeksiä Ruotsin veljespariin Henrik ja Daniel Sediniin. Vaikka vertauksia tehtiin kieli poskella, ei kaksikon panosta kevään peleissä sovi aliarvioida. Ykkösketjun ohella Sallisten ja Ilari Filppulan muodostama ketju oli Suomen parhaimmistoa, ja on ollut sitä myös kevään muissa peleissä. Veljekset saattavat hyvinkin roikkua valmennusjohdon papereissa viimeisten joukossa kevään kisajoukkuetta pohdittaessa.

Pekka Jormakka

Jokereiden hyökkääjä on todella energinen. Erottui juuri liikkeellään tänään edukseen muuten hieman kankealla jalalla liikkuneesta Leijonajoukkueesta. Vielä ahneempia haastoja ja huolellisuutta viimeisiin ratkaisuihin, niin pistepussikin alkaa karttua.