Viime yönä ja iltana pelattu NHL-kierros oli suomalaisfanille samaan aikaan sekä harmillinen että riemastuttava. Leijonien käyttöön vapautui useita pelaajia, mutta samalla se tarkoittaa suomalaisten seurattavien vähenemistä taalakaukaloissa.

Erik Haulan, Mikko Koivun ja Mikael Granlundin edustama Minnesota Wild taisteli kunniakkaasti, mutta taipui Kari Lehtosen Dallasille lukemin 5-4. Tappio tiesi Minnesotalle kesäloman alkamista, sillä Dallas vei koko ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2.

Ottelusta muodostui todellinen trilleri, sillä Minnesota oli kolmanteen erään lähdettäessä jo 4-0-tappiolla. Minnesota kiri kuitenkin maalin päähän ja oli lopussa erittäin lähellä ottelun tasoitusta. Lehtonen onnistui juuri ja juuri pitämään kiekon maaliviivan ulkopuolella.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
The Wild came INSANELY close to completing an epic comeback to save their season uproxx.com/sports/minneso…

Minnesotan kaikki kolme suomalaista olivat vahvasti loppuerän kirissä mukana, sillä kaikille kirjattiin syöttöpiste mieheen. Hienon esityön teki erityisesti Haula, joka spurttasi nopeudellaan puolustajan ohi ja tarjoili maukkaan syötön Jonas Brodinille.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Here come the Wild!


Suomalaiset pelasivat onnistuneen ottelusarjan, mutta Dallas oli lopulta Minnesotalle liian kova pala. Erityisen kunnianosoituksen ansaitsee kapteeni Koivu, joka pelasi kenties uransa parhaan playoff-sarjan. Tehopisteet 3+2 tehnyt Koivu tiivisti StarTribune-lehdelle ajatuksensa ottelun jälkeen.

– Pääsimme lähelle, mutta se ei riittänyt. Se kuvastaa koko kauttamme.

Floridan suomalaisten Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen kausi rapakon takana tuli niin ikään päätökseen viime yönä. New York Islanders oli jatkoerässä parempi lukemin 2-1, ja eteni seuraavalle kierrokselle voitoin 4-2. Jussi Jokinen sai syöttöpisteen Floridan ainokaiseen.

Seuraavat päivät kertovat, riittääkö suomalaistähdillä vielä energiaa MM-jäille. Todennäköisin kisoihin lähtijä lienee Haula, jonka paikka ensi syksyn World Cupissa ei ole vielä lukkoon lyöty.

Sinivalkoiset tilastot

Minnesota – Dallas 4-5

Mikael Granlund 0+1

Mikko Koivu 0+1

Erik Haula 0+1

Kari Lehtonen 25/29 torj

Antti Niemi luukkuvahti

Ny Islanders – Florida je 2-1

Aleksander Barkov 0+0

Jussi Jokinen 0+1