NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa olla pikku hiljaa taputeltu.

Viime yönä pelattiin kaksi ottelua. St. Louis Blues löi avauskierroksen ehkä kovimman ottelusarjan seitsemännessä pelissä Chicago Blackhawksin maalein 3-2. Jori Lehterä iski ottelun avausmaalin ohjaamalla Jay Bouwmeesterin kudin verkkoon. Osuma oli Lehterän uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

Blackhawks nousi 0-2-tappioasemasta tasoihin, mutta Troy Brouwerin kolmannen erän maali vei lopulta Bluesin toiselle kierrokselle. St. Louis saa kiittää myös onneaan, sillä aivan ottelun lopussa Chicago-puolustaja Brent Seabrookin lämäri kimposi tolpasta tolppaan ja siitä ulos.

Mielenkiintoinen kuriositeetti ottelulähetyksessä oli katsoja, joka heilui jatkuvasti televisiokameran edessä. Alla oleva kuva kertonee oleellisen.

Dylan Nadwodny

@dnadders
man what a view

Siinä missä Lehterä jatkaa NHL:n pudotuspelejä, Chicagon Teuvo Teräväisellä alkoi kesäloma. Ellei Kari Jaloselta tule puhelua. Teräväisellä on huhupuheiden mukaan ollut pientä polvivaivaa, joten MM-kisamatka saattaa kaatua lääkärintarkastukseen.

Rinne pakotti Ducksin game seveniin

Yön toisessakin ottelussa oli katkon paikka. Anaheim Ducks johti sarjaa Nashville Predatorsia vastaan voitoin 3-2, muttei kyennyt ratkaisemaan.

Pekka Rinne päästi taakseen vain yhden maalin, kun Predators eteni 3-1-voittoon. Viimeinen osuma syntyi tyhjään maaliin. Kolmannessa erässä Rinne otti pari isoa torjuntaa ja vei siinä mielessä maalivahtien taistelun Frederik Andersenia vastaan.

Suomalaisista kenttäpelaajista sekä Miikka Salomäki että Sami Vatanen jäivät ilman pistemerkintöjä. Salomäki sai tehotilastoon merkinnän +1, kun taas Vatasen lukema painui pari maalia pakkaselle.

Ottelusarjan ratkaiseva peli on luvassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.