Markus Granlund elää NHL-unelmaansa Vancouver Canucksissa.

23-vuotias Leijona-hyökkääjä treidattiin keväällä Calgary Flamesista toiseen kanadalaisseuraan ja samalla farmipaikka vaihtui NHL:llään. Maisemanvaihdos tulee joskus pelaajille shokkina, mutta Granlundille muutto tuli oikeaan saumaan.

Vaikka lähteminen on aina haikeaa, Granlundin tie Calgaryn organisaatiossa alkoi olla tukossa.

– Vancouver on hieno kaupunki ja uskon saavani siellä hyvän mahdollisuuden. Ketjut vaihtelivat paljon. Siellä on paljon hyviä jätkiä ja on ihan sama kenen kanssa pelaat, Granlund kertoo Leijonat.comin haastattelussa uudesta seurastaan.

Hieman myöhemmin selvisi, että Granlund todella saa Vancouverissa hyvän mahdollisuuden jatkosopimuksen myötä (lue uutinen tästä).

Onnistunut debyytti Leijonissa – tuttuja löytyy valmiiksi

Granlund pelasi vasta lauantaina ensimmäisen pelinsä miesten maajoukkueessa. Viimeksi Granlund nähtiin sinivalkoisissa vermeissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kolmisen vuotta sitten.

Kokemuksen puute ei ole ainakaan MM-kisojen alla näkynyt. Onnistumisia syntyi heti, ja entinen HIFK-hyökkääjä olikin mukana kolmessa maalissa tehoilla 1+2.

– Oli mukava pelata. Otettiin hyvä voitto ja oma peli rullasi hyvin. Maalin tekeminen on aina hieno juttu.

Granlund on löytänyt joukkueesta myös jo nyt vanhoja tuttuja. Esimerkiksi Ilari Melart ja Max Wärn olivat hyökkääjän seurakavereita HIFK:ssä kaudella 2010-2011.

– Täällä on jonkun verran tuttuja. Katsotaan kenen kanssa pelataan. Kyllä uskon, että tästä hyvää tulee, Granlund vihjaa.

Pikkuleijonien menestys hieno juttu

Granlund kertoo myös seuranneensa Suomen tuoreiden alle 18-vuotiaiden maailmanmestareiden otteita. Keskushyökkääjän mielestä joukkue oli yhtenäisempi kuin hänen omana aikanaan.

Granlundin U20-kokemukset Ufassa olivat ikävät, kun joukkue takelteli tiensä karsintasarjaan. Nyt hyökkääjällä on sauma kirkastaa Venäjän-muistojaan, tosin tällä kertaa miesten kanssa ja Pietarissa sekä Moskovassa.

– Oli meillä silloinkin kovia pelaajia ja monta pelaa nyt NHL:ssä. Se on vaan aina, että joukkueen täytyy hitsautua yhteen. Se on aina pienistä asioista kiinni. Onneksi viime aikoina Suomen juniorit on pystynyt voittamaan, Granlund tunnelmoi.