Sami Vatanen ei edusta Suomea Venäjällä. Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja vahvisti torstaina asian Ilta-Sanomille. 24-vuotiaan Vatasen kausi NHL:ssä päättyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä seitsemännessä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Vatasen sopimus on kauden jälkeen katkolla. Puolustajalle odotetaan rahakasta jatkopahvia.

– Edessä on tärkeä jatkosopimuksen tekeminen. En halua riskeerata sen syntymistä esimerkiksi loukkaantumisella, Vatanen perusteli puhelimitse IS:lle.

Vatasen edustama Anaheim oli ennen kautta läntisen konferenssin suurimpia enneakkosuosikkeja. Kiekollinen puolustaja teki runkosarjassa 71 otteluun tehot 9+29=38. Pudotuspeleissa seitsemään peliin syntyi yksi maali ja kolme syöttöä.

Leijonien puolustuksessa on perusvahvaa jykevyyttä, mutta kiekollisen roolin pelaajat rajoittuvat muutamaan mieheen. Vatasen hyökkäyspään osaaminen olisi ollut ylivoimalla kaivattu lisä.