Yöllä pelattiin vain yksi NHL-ottelu ja suomalaisia nähtiin saman verran. Olli Määtän Pittsburgh Penguins nimittäin avasi itäisen konferenssin semifinaalit tappiolla. Pens taipui niukasti jatkoajalla Washington Capitalsin vieraana 4-3-lukemin. Ratkaisumaalin viimeisteli hattutempun ottelussa takonut TJ Oshie. Laitahyökkääjä ratkoi pelin näppärästi vanhanaikaisella.

Määttä teki toisen erän puolivälissä Penguinsin johtoasemassa karmaisevan virheen syöttämällä hyökkäysalueella kiekon suoraan Oshien lapaan. Seurauksena Capitals-hyökkääjä pääsi iskemään läpiajosta 2-2-tasoituksen. Virheen voit katsoa tästä linkistä.

Määttä sai tappiollisessa avauksessa paljon vastuuta, sillä jääaikaa kertyi lähes 20 minuutin verran. Edellä mainitun virheen myötä plusmiinus kuitenkin jäi pakkasen puolelle.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Olli Määttä Pittsburgh Penguins 0+0, jääaikaa 19:59

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 4-3 jatkoajan jälkeen
Washington johtaa 1-0