– Tiedän, että ero on pienempi kuin kauden alkaessa, Tapparan kultamies Patrik Laine pohti Sportsnetille ennen lauantain NHL:n varausarvontaa.

NHL:n ensi kesän ensimmäisen varauksen sai Toronto Maple Leafs, mutta yksi loton suurimpia voittajia oli Winnipeg Jets. Winnipeg nousi arvonnan ansiosta sijalta kuusi aina toiseksi asti. Juuri Winnipegin riveihin myös Laineen uskotaan päätyvän, mutta kesäkuuhun ja lopullisiin valintoihin on vielä pitkä matka.

– Olen pelannut hyviä pelejä ja mielestäni ero on pienempi. Jos pääsen MM-kisoihin, uskon sen olevan mahdollista, Laine pohti mahdollisuuksiaan nousta listan kärkeen.

Listan ykkönen on spekulaatioissa Auston Matthews (lisätietoa täältä). Jos Laine nousisi kärkinimeksi, tekisi hän sinivalkoista kiekkohistoriaa. Koskaan aiemmin ei suomalaispelaaja ole ollut koko varauslistan ykkönen.

”Kumpikin voisi olla ykkönen”

Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff ei ainakaan nosta yhtä ylitse toisen. Seurapomon mukaan jokainen kärkikolmikosta olisi oiva valinta missä tahansa järjestyksessä.

– He ovat molemmat maailmanluokan pelaajia. Kumpikin heistä voisi olla numero yksi, Cheveldayoff sanoi Toronto Sunille.

TOP3-spekulaatioissa on mukana myös Jesse Puljujärvi. Kärppien miehen uskotaan siis jäävän Laineen taakse.

– Ei varmaan ole huonoa valintaa yhden, kahden tai kolmannen osalta, Cheveldayoff muistutti.

MM-kisat sotkevat asetelmia?

Pietarissa ja Moskovassa annetut näytöt saattavat vielä muuttaa järjestystä. NHL-seurat tarkkailevat suurennuslasein nuorukaisten otteita ja kirjaavat pelaajien potentiaalia tarkasti ylös.

Cheveldayoff oli jo katsomassa Puljujärveä, mutta nyt hän näkee kehissä myös Laineen.

– Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisat olivat juuri Grand Forksissa ja MM-kisat ovat tulossa. Minulla oli näin mahdollisuus nähdä Puljujärvi pelaamassa, ja MM-kisoissa pääsen näkemään Matthewsin ja Laineen, Cheveldayoff mietti tulevaa.

– Olin joka tapauksessa Venäjälle menossa katsomaan Kyle Connoria, Cheveldayoff lisäsi ja odottaa nyt matkasta tulevan vielä entistä mielenkiintoisempi.