Leijonien joukkue MM-kisoihin on selvillä. Päävalmentaja Kari Jalosen täytyy vielä selvittää pelaavat ketjut. Siksi Leijonat.comin toimitus päätti antaa luotsille aihion tai pari.

Aloitetaan maalivahdeista. Kuudesta toimittajastamme jokainen on sitä mieltä, että Mikko Koskinen aloittaa kisat ykkösenä. Luukkuvahdin suhteen äänet sen sijaan jakautuivat. Osa pitää Juuse Sarosta varmana kakkosena, osa taas uskoo Niklas Bäckströmin saavan näyttöpaikan.

Siirrytään puolustajapareihin. Ykköspari on lähes koko toimituksen mielestä Topi Jaakola-Juuso Hietanen. Sen jälkeen menee kiharaisemmaksi. Paljon riippuu siitä, peluutetaanko kuutta, seitsemää vai kahdeksaa puolustajaa. Yhtä kaikki, uskomme, että nuoret Esa Lindell ja Ville Pokka eivät pelaa pakkiparina.

No entä hyökkäysketjut? Kahdesta ensimmäisestä vallitsee lähes saumaton yksimielisyys. Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen ketjua höystetään maalipyssy Patrik Laineella. Toinen tarkka-ampujamme – Teemu Pulkkinen – löytää paikkansa Mikko Koivun johtamasta ketjusta, jossa Mikael Granlund tarjoilee lättyjä.

Kolmos- ja nelosketjun suhteen toimituksemme mielipiteet vaihtelevat enemmän. Miten olisi Sebastian Aho-Jarno Koskiranta-Mikko Rantanen? Mutta voiko Leo Komarovia laittaa neloseen? Entä kumpi on viimeisen vitjan keskellä, Jani Lajunen vai Tomi Sallinen?

Siispä, kaiken spekuloinnin jälkeen Leijonat.comin ehdotus Jaloselle on tässä:

Hyökkäysketjut

Mikael Granlund-Mikko Koivu-Teemu Pulkkinen
Patrik Laine-Aleksander Barkov-Jussi Jokinen
Leo Komarov-Jarno Koskiranta-Sebastian Aho
Antti Pihlström-Tomi Sallinen-Mikko Rantanen

Puolustajaparit

Topi Jaakola-Juuso Hietanen
Atte Ohtamaa-Ville Pokka
Esa Lindell-Lasse Kukkonen
Anssi Salmela-Tommi Kivistö

Maalivahdit

Mikko Koskinen
Niklas Bäckström/Juuse Saros