Oulun Kärppien Sebastian Aho pelaa Venäjällä ensimmäisissä arvokisoissaan. Viereltä puuttuu vain tuttu tutkapari, Jesse Puljujärvi.

Carolinan viime kesänä varaama Aho saa kisoihin seuraa kahdesta muusta nuorten maailmanmestarista, Patrik Laineesta ja Mikko Rantaselta. Sen sijaan Puljujärveä ei vielä näissä kisoissa nähdä.

Puljujärvi jättää kisat väliin, koska hyökkäyksestä ei lukuisten NHL-pelaajien mukaan tultua roolia löytynyt. Laituri myös pelasi Liigaplayoffien jälkeen neljä ottelua alle 18-vuotiaiden kisoissa, joten yksi turnaus lisää olisi voinut olla raskas rupeama.

– Valmennus ja joukkueenjohto tekee valinnat ja niiden kanssa on elettävä. Se ei ole minun päätettävissäni, Aho kommentoi seurakaverin puuttumista Leijonat.comille.

Puljujärven puuttumisesta huolimatta Ahon viereltä löytyy tuttu kaveri Oulusta, Mika Pyörälä. Keskushyökkääjän lisäksi myös laituriksi sopiva nuorukainen on myös valmis pienempään rooliin, jos sinne käsky tulee.

– Aion täyttää sen roolin, mikä annetaan niin hyvin kuin vain mahdollista. En vielä tiedä millä ketjuilla tai koostumuksilla peliä lähdetään pelaamaan, mutta hyvillä mielin kisoihin mennään, Aho toteaa.

Aho teki viime viikon Venäjän-peleissä suuren vaikutuksen. Jälkimmäisessä pelissä 18-vuotias nuorukainen syötti kolme maalia. Lähipäivinä nähdään millaisen vireeseen Leijona-debytantti yltyy, kun varsinaiset kisat alkavat.