Teemu Pulkkisen kausi Detroit Red Wingsissä oli raskas. Loukkaantumiset pudottivat Leijona-hyökkääjän kokoonpanosta, eikä paluulippua takaisin tullut. Samalla kuin laituri paranteli vammojaan, muut ajoivat ohi.

– Harjoituspelit menivät hyvin ja alkukausikin sujui vastuuseen nähden. Kaikki oli hyvin siihen saakka, kunnes olkapää meni sijoiltaan. Sen jälkeen oli kyllä vaikeata. Omaa paikkaa ei enää löytynyt ja loppukaudesta tuli paljon istuttua katsomossa, Pulkkinen avaa vaikeuksiaan Leijonat.comille.

Pulkkisen mukaan pelipaikan menettämiseen ei liittynyt sen suurempaa draamaa seurajohdon tai valmennuksen kanssa. Mukana oli vain huonoa tuuria.

– Se oli valmentajan päätös ja omalta kohdalta. Sillä tavalla harmi omasta puolesta, että muutama loukkaantuminen tuli joukkueeseen ja toinen sattui minulle. Ei sitten auennut oikein enää pelipaikkaa sieltä. Harmin paikka, mutta riitoja ei ollut mihinkään suuntaan.

Synkälle kaudelle positiivinen lopetus?

MM-kisoista Pulkkinen hakee hyvää lopetusta kaudelle. Arvokisat ovat 24-vuotiaalle Jokerien kasvatille ensimmäiset aikuisissa. Laituria on istutettu monissa spekuloinneissa joko Aleksander Barkovin tai Mikko Koivun rinnalle.

– Kaikki otetaan vastaan mitä annetaan ja ei sillein ole mitään toiveita ketjuista. Joukkueen menestys on ykköstavoite, Leijona-hyökkääjä kertoo vaatimattomasti.

Pulkkisella ei ole ensi kaudeksi sopimusta. Nyt kuitenkin keskittyminen on maajoukkueessa.

– Pelataan kisat pois ja treenataan kesä. Katsotaan sitten, missä pelataan ensi syksynä, Pulkkinen toteaa loppuun.