Pitkä odotus on päättymässä ja MM-turnaus pyörähtää vihdoin perjantaina käyntiin Venäjällä. Leijonat pelaavat heti avauspäivänä Pietarissa Jubileini Sports Palacella vastustajanaan edellisiltä vuosilta tuttu ja turvallinen Valko-Venäjä.

Suomen suurimmat haastajat Pietarin B-lohkossa ovat Pohjois-Amerikan maat Kanada ja Yhdysvallat. USA kohdataan maanantaina yhdeksäs päivä toukokuuta. Kanada puolestaan on vuorossa alkusarjan päätöspelissä tiistaina 17. päivä. Lohkon muita maita ovat Slovakia, Ranska, Saksa, Valko-Venäjä ja Unkari.

Moskovan Jääpalatsissa pelattavassa A-lohkossa suurin mielenkiinto on isäntämaa Venäjässä, joka on saanut kotikisoihinsa hyvinkin nimivahvan ryhmän. Kisaisäntien lisäksi suosikkeja jatkoonmenijöiksi ovat Ruotsi, Tsekki ja Sveitsi.

Näin seuraat Leijonia alkusarjassa

Perjantai 6.5.2016 klo 20:15 Suomi-Valko-Venäjä
Sunnuntai 8.5 2016 klo 16:15 Suomi-Saksa
Maanantai 9.5.2016 klo 20:15 Suomi-USA
Keskiviikko 11.5.2016 klo 20:15 Suomi-Unkari
Lauantai 14.5.2016 klo 12:15 Ranska-Suomi
Sunnuntai 15.5.2016 klo 20:15 Slovakia-Suomi
Tiistai 17.5.2016 klo 20:15 Kanada-Suomi

Miten jatketaan alkurypistyksen jälkeen tosipelejä?

Jos ja kun Suomi pääsee alkulohkostaan jatkoon, pelit jatkuvat sijoituksesta riippuen joko Pietarissa tai Moskovassa. B-lohkon voittajana vastaan tulisi A-lohkon neljäs. Muissa skenaarioissa parit menisivät näin: B2-A3, B3-A2 ja B4-A1. Puolivälieristä jokainen pelataan torstaina 19. päivä. Aiemmat kaksi alkavat kello 16:15 ja myöhemmät 20:15.

Ennen mahdollisia mitalipelejä sitten haukotaankin päivä rauhassa henkeä. Välierät ovat sitten vuorossa lauantaina 21. päivä ja niistä molemmat pelataan viime vuonna valmistuneessa 12 000 silmäparia kattavassa Moskovan Jääpalatsissa. Uunituore kolme täysimittaista kaukaloa kattava kisa-areena tarjoaa hulppeat puitteet mitalipeleihin. Kellonajat ovat samat kuin puolivälierissä.

Sunnuntaina 22. päivä pelattavan finaalin näyttämönä toimii tietenkin sama palatsi. Loppuottelu alkaa 20:15.

Mikäs siis olisikaan hienompaa, kuin saada kultamitalit kaulaan ja nostaa MM-pokaali kattoon näissä puitteissa.

Antero Mertaranta villitsee faneja myös ilmaiskanavalla. Pääselostajana on Mika Saukkonen. Lisätietoa asiasta täältä.