Jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina Venäjällä, ja Suomella on heti avauspäivänä ottelu Valko-Venäjää vastaan. Leijonilla on koossa yksi kisojen nimekkäimmistä joukkueista, jolla on parhaimmillaan mahdollisuudet mestaruuteen.

Joukkueen potentiaalin tiedostaa myös Aleksander Barkov.

– Suomen joukkue haluaa voittaa kultamitalit. Meillä on hyvä joukkue ja hyvät pelaajat. Tulimme tänne tavoitteenamme voittaa kulta, Barkov totesi venäläisen R-Sport-sivuston mukaan.

Helppoja pelejä ei ole luvassa

Barkov kuitenkin ymmärtää realiteetit.

– Kaikki joukkueet täällä ovat hyviä. Ei MM-kisoissa ole huonoja joukkueita. Kaikkia joukkueita vastaan asenteen täytyy olla kohdillaan ja pitää pelata omaa peliä. Jos asennoidumme hyvin, kaikki menee hyvin.

Myös Leijonien avausvastus Valko-Venäjä saa Barkovilta tunnustusta.

– Valko-Venäjä on oikein hyvä joukkue. Monet pelaajista pelaavat KHL:ssä – se on hyvä sarja, jossa kaikki osaavat pelata jääkiekkoa. Meidän täytyy valmistautua hyvin. Pelistä ei todellakaan tule helppo.