Patrik Laineen upeat otteet MM-kisojen avausottelussa eivät jääneet huomaamatta Ruotsissakaan. Aftonbladetin mukaan Suomen jääkiekossa on nyt meneillään jotain suurta.

– Tammikuussa Suomi voitti nuorten maailmanmestaruuden supertrion Patrik Laine-Sebastian AhoJesse Puljujärvi suuren näytöksen jälkeen, ja lahjakkuuksia verrataan jo kansallisidoleihin, kuten Teemu Selänteeseen ja Jari Kurriin. Täysin ymmärrettävästi. Eikä vähiten, mitä tulee Patrik Laineeseen, kirjoittaa Aftonbladetin Andreas Käck.

Käck myös toteaa Laineen haastavan Yhdysvaltain Auston Matthewsin tosissaan NHL:n ykkösvarauksen paikasta viime kuukausien menestyksensä ansiosta.

Vertailua vanhoihin mestareihin

Expressen kertoo Patrik Laineen olleen jo tähti nuorten MM-kisoissa ja Liigassa, mutta nyt hän on sitä myös korkeimmalla kansainvälisellä tasolla.

– Tehdessään MM-kisadebyyttinsä 18-vuotiaana Laine päätyy suomalaisten jääkiekkolegendojen joukkoon. Siellä ovat Saku Koivu, Jere Lehtinen ja Teppo Numminen, vertaa Expressenin Petter Landén.

Laineesta tuli Suomen kiekkohistorian nuorin MM-pelaaja ja myös nuorin maalintekijä MM-tasolla (lue uutinen tästä). Nuorukainen iski tehot 2+1, kun Suomi kaatoi turnauksen avausottelussaan Valko-Venäjän maalein 6-2 (lue otteluraportti tästä).