– Jokunen Slovakian pelaaja oli lyönyt keskenään vetoa, että olenko minä Pihlström. Muut seurueesta olivat jo kuulleet, etten ole, mutta yksi heistä ei ollut ja hän tuli sitten kysymään, naureskelee MM-kisaopas Nicky Haldin.

Haldinilla on vähintään erikoinen pulma: hän sattuu olemaan huomattavan yhdennäköinen Leijonien luottohyökkääjä Antti Pihlströmin kanssa. Yhdennäköisyyden takia Leijona-fanit tulevat aika ajoin nykimään Haldinia hihasta. Se tarkoittaa mielenkiintoisia keskusteluita, nimikirjoitusten jakamista ja kaikkea mitä nyt kiekkotähti joutuu vaan kohtaamaaan.

Pelkästään Valko-Venäjä-pelin aikana kysyjiä vaikutti olevan useita.

– Aina tulee uutta porukkaa, joka menee lankaan, Haldin kertoi Leijonat.comin toimitukselle pelin jälkeen.

– Oleskelin MM-teltassa ja juttelin nuorten miesten kanssa. Puhuttiin pitkään, ja ajattelin, että he olisivat aiemmista MM-kisoista tuttuja. Sitten he kysyivät jo, miksei kisapassiani ole leimattu.

”Hän hävisi vedon ja joutui maksamaan 100 euroa kavereilleen”

Entä miten kävi sen Slovakian kiekkopelaajan kanssa, joka tuli ihmettelemään? Tunnistiko hän sentään kilpakumppaninsa? Hauskinta on se, että kyseessä oli vieläpä Pihlströmin entinen joukkuetoveri.

– Hän hävisi vedon ja joutui maksamaan 100 euroa kavereilleen, jotka katsoivat tilannetta pöydästä naureskellen, Antti Pihström, siis Nicky Haldin, kertoo.

”Nikin” vai Pihlströmin nimmari Leijona-paidassa?

Monien suomalaisten MM-kisafanien paitaa koristaa itse asiassa Nicky Haldinin nimmari, ei Antti Pihlströmin. Haldin ei nimittäin aina jaksa korjata erhettä nimmaria pyytävälle Leijona-fanille, vaikka ihan säännöllisesti pyrkii huomaavaisuuttaan niin tekemään.

Monesti Haldin vielä oikein varmistaa, että haluatko nyt varmasti ”siis minun nimikirjoitukseni”.

– Monesti ottelu on vielä alkamaisillaan, on puoli tuntia matsiin ja tullaan stadionin ulkopuolella kysymään. Jos ei tuolloin tajua, silloin käytetään sitä hölmöyttä hyväkseen, lempinimellä ”Niki” MM-kisatoreilta tuttu ilopilleri naureskelee.

Jälkikäteen Haldin kokee kuitenkin velvollisuudekseen kertoa oikean minänsä, ettei ketään johdeta harhaan.

Onko tämä juttu enemmän vitsi, vai eivätkö ihmiset oikeasti vain tajua?

– Kyllä niitä on yllättävän paljon, jotka eivät tajua. Se minuakin järkyttää.

Ja niinhän sitä sanotaan, että julkisuudesta on myös hyötyä. Kerran ”Niki” päätti myös hyödyntää yhdennäköisyyttään.

– Oltiin Turussa ja oli jäätävä baarijono. Käveltiiin jonon viereen, ja sieltä huudeltiin, että menkää jonon perälle. Kuiskasin poken korvaan, että ”olen Pihströmin Antti”, ja saman tien päästiin sisään.

Koris-, futis- ja lentopallokisoissa matkusteleva MM-kisaopas saa sentään olla rauhassa.

– Siellä sitä ongelmaa ei ole, mutta Kalajoen Juhannuksessa on.

Tunnistatko sinä, kumpi on kumpi?

Näyttökuva 2016-05-07 kello 13.16.03