Leijonat viettävät tänään välipäivää otteluista, joten meillä on hyvää aikaa katsoa, mitä numerot kertovat tämän kevään Leijona-joukkueesta.

Vanhin – nuorin

Leijonien joukkueen vanhin pelaaja on 38-vuotias maalivahti Niklas Bäckström. Kokeneen Bäckströmin pitkästä urasta kertoo se, että ensimmäiset esiintymiset leijonapaidassa on jo kaudelta 1993-1994, jolloin mies torjui U16-maajoukkueen tolppien välissä.

Nuorin pelaaja Leijonien joukkueessa on tietenkin hiljattain 18-vuotta täyttänyt Patrik Laine, josta tuli Leijonien MM-avauksessa myös nuorin Suomen paidassa MM-kisoissa maalin tehnyt pelaaja (lue uutinen tästä).

Pisin – lyhyin

IIHF:n sivuilta löytyvän Leijonien kokoonpanon mukaan joukkueen pisin pelaaja on tasan kaksimetrinen maalivahti Mikko Koskinen. Koskisen lisäksi joukkueesta löytyy peräti neljä 190-senttistä pelaajaa: Patrik Laine (194 cm), Aleksander Barkov (191 cm), Jarno Koskiranta (192 cm) ja Esa Lindell (191 cm).

Lyhyimmän pelaajan tittelin jakavat maalivahti Juuse Saros sekä joukkueen tähtisentteri Mikael Granlund. Molempien pituudeksi ilmoitetaan 179 senttimetriä. Kaksikkoa vain sentin pidempi on Teemu Pulkkinen.

Painavin – kevyin

Vanhan sanonnan mukaan kaikki MM-Leijonat punnitaan neuvolassa, sillä kenenkään painoa ei ilmoiteta kolminumeroisena lukuna. Lähimmäksi maagista sadan kilon rajaa pääsee jykevä keskushyökkääjä Barkov, joka painaa 96 kiloa.

Joukkueen höyhensarjalainen on 18-vuotias Sebastian Aho, joka painaa tasan 80 kiloa.

Kokenein – kokemattomin

Tässä arvioinnissa mitattiin kokemusta nimenomaan pelattujen MM-otteluiden perusteella. Leijonien ylivoimaisesti kokenein MM-pelaaja on Kärppien Lasse Kukkonen, joka oli ennen tätä kevättä pelannut jo 67 MM-kisaottelua. Tehopisteillä puolustaja ei ole mässäillyt, sillä näissä otteluissa on kertynyt 2+2=4 tehopistettä.

MM-keltanokkia Leijonien joukkueesta löytyy neljä kappaletta. Aho, Laine, Pulkkinen ja Ville Pokka keräävät Venäjän kisoista ensimmäiset MM-kokemuksensa.