Unkarista ei odotetusti ollut vastusta Kanadalle äitienpäivän ottelussa. Vaahteranlehtipaidat heiluttivat verkkoa jokaisessa erässä ja painelivat lopulta 7-1-voittoon.

Kanada otti ottelussa kuskin paikan heti alussa. Unkari sai neljän minuutin pelin jälkeen jäähyn, jonka aikana Mark Scheifele vei Kanadan 1-0-johtoon.

2-0-maali syntyi Taylor Hallin vahvan suorituksen päätteeksi. Hall toi kiekon Unkarin maalille ja syötti maalin kulmalla vapaana odottaneelle Corey Perrylle. Kapteeni-Perryllä oli helppo työ ohjata kiekko maaliin.

Unkari onnistui kaventamaan erän lopussa. Joukkue karvasi Kanadan päädyssä, minkä seurauksena István Bartalis sai kiekon ja veti sen komeasti Calvin Pickardin ohi. Erätauolle mentiin täten Kanadan johtaessa 2-1.

Toisessa erässä Kanada otti Unkarilta luulot pois. Ottelun puolivälissä Kanada iski neljä maalia alle kuuteen minuuttiin, ja niinpä tilanne olikin äkkiä 6-1 Kanadan hyväksi. Maalintekijöiksi kirjattiin Mark Stone, Brad Marchand, Derick Brassard ja Michael Matheson.

Unkari reagoi tilanteeseen ottamalla Zoltán Hetényin pois maalilta Kanadan kuudennen maalin jälkeen. Tilalle luisteli Ádám Vay. Se ehkä herätti Unkaria toivotunlaisesti, sillä loppuerä mentiin maaleitta.

Viimeistään kolmannessa erässä ottelu meni aika lailla pelailuksi. Hall kaunisteli vielä lukemia päivän toisella osumallaan.

Kanada on aloittanut turnauksen vahvasti. Kaksi ottelua on tuonut kaksi voittoa maalierolla 12-2. Unkari jatkaa lohkojumbona. Maaliero on melko murheellinen 2-11. Siitä huolimatta unkarilaisfanit ovat jaksaneet pitää ääntä ja kannustaa omiaan.