Venäjän vaikeudet jatkui sunnuntain Moskovan lohkon avauspelissä Kazakstania vastaan. Kazakit kiusasivat kisaisäntiä päätöserään saakka, mutta voitto meni lopulta karhulle runsain 6-4-lukemin. Venäjän tehokkaimmaksi nousi 2+2-tehot iskenyt puolustaja Anton Belov.

Kuuden maalin räjähdysherkkä avauserä

Avauserän alkupuoli oli suorastaan räjähtävän vauhdikasta ja maaleja ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin neljä. Venäjällä maalinteon aloitti kuudennella minuutilla Jevgeni Dadonov, jonka löysähkö laukaus livahti helposti Vitali Kolesnikin selän taakse.

Kazakstan tuli tasoihin välittömästi sitä seuranneella ylivoimalla, kun Dustin Boyd runttasi kiekon reppuun. Maali tarkastettiin ensin puhelimella, mutta hyväksyttiin Venäjä-vahti Sergei Bobrovskin siirrettyä tahallisesti tilanteessa maalin paikoiltaan.

Vajaa minuuttia myöhemmin kazakit sitten menivät johtoon. Maksim Hudjakov syötti rystyllä maalin takaa taakseen, ja Roman Startšenko ampui rannelaukauksensa suoraan tarjoilusta vasempaan nurkkaan. Kazakstan jäi juhlimaan maaliaan liian pitkäksi aikaa, ja sehän kostautui Roman Ljubimovin viimeisteltyä tasoituksen läpiajosta.

2-2-tilanteessa Venäjä alkoi vyörymään entistä kovemmin päälle. Kazakstan sai kaksi jäähyä, jonka seurauksena Sergei Mozjakin pääsi lämäämään 11. minuutilla ylivoimalla hurjan laukauksena Kolesnikin ohitse verkon perukoille.

Kazakstan sai vielä erän loppuun ylivoiman, josta Jevgeni Rymarev iski tasoituksen vain 14 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toinen erä mentiin huomattavasti maltillisemmin. Ainoan maalin iski 38. minuutilla ylivoimalla Anton Belov. Puolustaja lämäsi kiekon sisään suoraan Pavel Datsjukin syötöstä.

Kazakstanin selkäranka katkeaa Belovin lämäreihin

Kazakstan tuli vielä kerran kolmannen erän alussa peliin mukaan Maksim Semjonovin ylivoimamaalilla. Kolme minuuttia myöhemmin kuitenkin Belovin laukaus puhui jälleen ja Venäjä oli taas johdossa.

12 minuuttia ennen päätösummeria isäntämaa sai taas ylivoiman. Tuttu käsikirjoitus toistui tässäkin erikoistilanteessa. Ainoana erona Ljubimov ohjasi tällä kertaa Belovin lämärin maaliin. Kazakstan ei tästä enää toipunut. Venäjälle siis avausvoitto numeroin 6-4.