Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään vuorossa päivä numero 3.

Leijonien vahvan avausottelun jälkeen epäiltiin mahtaako Saksasta olla Leijona-joukkueelle vastusta. Epäilyt kävi toteen, kun Leijonat antoi Saksalle oppituntia ylivoimapelin saloista, ja naulasi taululle komeat 5-1-lukemat. (lue otteluraportti tästä)

Ottelun puhutuin pelaaja oli jälleen Patrik Laine, joka rikkoi Jaromir Jagr’n vanhan U-18-ikäisten piste-ennätyksen MM-kisoissa jo toisessa ottelussaan. Laineella on nyt kasassa muhkeat tehopisteet 4+2.

Suomen B-lohkossa vakuuttaviin voittoihin pystyivät myös Kanada ja Slovakia, jotka jatkavat Leijonien tavoin puhtaalla pelillä.

A-lohkossa Venäjä joutui taistelemaan täyden iltapuhteen, kun vahvasti kisat aloittanut Kazakstan kiusasi isäntämaata aina viimeiseen erään saakka. Lopulta Venäjä pystyi kuitenkin punnertamaan 6-4-voiton runsasmaalisessa ottelussa. (lue otteluraportti tästä)

Länsinaapurimme Ruotsi otti 5-2 voiton toisesta pohjoismaasta Tanskasta.

A-lohkon kolmannessa ottelussa Norja yllätti jännittävien vaiheiden jälkeen Sveitsin jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Ottelut sunnuntaina 8.5.

Kazakstan-Venäjä 4-6
Unkari-Kanada 1-7
Norja-Sveitsi 4-3 ja.
Suomi-Saksa 5-1
Ranska-Slovakia 1-5
Ruotsi-Tanska 5-2