Leijonat selvisi tänään Saksaa vastaan vähällä ja voittoon riitti peruspelaaminen. Erikoistilanteissa peli on häikäisevän hienoa, mutta muilta osin parannettavaa vielä on. Tästä on joka tapauksessa huomenna hyvä lähteä USA:n kaatoon.

Top 3

Antti Pihlströmin ylienergisyys

Antti Pihlströmillä riitti tänään energiaa, jopa vähän liikaakin. Otetaanpa esimerkiksi kaksinkamppailutilanne Saksan puolustajajärkäle Korbinian Holzeria vastaan, missä Leijona-hyökkääjä lähti kostotoimiin. Toki Holzerin painiote lipui sääntöjen rajamailla, mutta Pihlström olisi voinut pelata tilanteen niin sanotusti viisaammin loppuun. Nyt tapahtui ylireagointi, joka tässä pelissä ei onneksi aiheuttanut suurempaa haittaa. Jatkossa siis vain pää kylmänä, ettei vastaavia jäähyjä sitten kovemmissa peleissä tule.

Suomen ylivoima

Vaikka tasakentällisin Suomen peli ei ole vielä ollut parhaimmillaan, erikoistilannepelaaminen on toiminut sitäkin paremmin. Tänäänkin kolme viidestä maalista syntyi ylivoimalla. Vielä kun 5vs5 rullaisi yhtä hyvin, mutta aikaa on parantaa.

Patrik Laine

Laineen tahti ei hellitä. Taas tilille kertyi tehot 2+1. Tapparan hyökkääjä pamautti ensimmäisen osumansa ylivoimalla avauserässä kovalla lämärillä suoraan Juuso Hietasen syötöstä. Toinen maali tuli viimeisellä minuutilla jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa puhui ”Paten” Liigan playoffeista tuttu rannelaukaus, kun Tampereen poika laittoi kiekon sametinpehmeästi sisään kapteeni Mikko Koivun tarjoilusta nauttien.

Laine rikkoi taas tässäkin ottelussa yhden ennätyksen ja vei sen vieläpä legendaariselta Jaromir Jagrilta (lue ottelurapotti tästä). Titteli siis oli tehokkain 18-vuotta kauden aikana täyttänyt pelaaja modernin ajan MM-kisoissa. Innolla voi odottaa mitä kaikkea tämä nuori taikuri vielä loihtii kisojen aikana.