Ei liene ihme, jos tänä maanantai-iltana suurimman osan katse naulautuu juuri taistelupariin Patrik LaineAuston Matthews.

NHL:n ykkösvaraus ilmoitetaan kesäkuun 24. päivä, ja molemmat nuorukaiset pyrkivät iskemään MM-kisojen aikana mahdollisimman kovat näytöt tiskiin. Jubilee-Areenalla kiekkomaailman mielenkiintoisin nuori kaksikko saa ottaa mittaa toisistaan, kun USA ja Suomi kohtaavat.

Suomi on ollut tähän mennessä kisoissa vakuuttava, aivan kuten Lainekin. Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sanoo 18-vuotiaasta maalipyssystä, ettei ”muista nähneensä vastaavaa”.

– On uskomatonta, miten hyvä hän on tuossa iässä. Ei tähän löydy sanoja, tokaisi Suomen maalivahti Mikko Koskinen National Postille niin ikään.

Miten käy?

Suomi kaatoi avausottelussaan Valko-Venäjän 6-2 ja vähintään yhtä vakuuttavasti Saksan 5-1-lukemin. USA on kuitenkin aivan toista luokkaa vastustajana, joten ensi kertaa myös Suomi joutuu kunnon testiin.

Etenkin Leijonien erikoistilanteet ovat olleet tehokkaita, eikä Leijonien kokoonpanossakaan pitäisi olla ihmeellisempää muutosta. USA lähtee materiaalin ja nähdyn perusteella altavastaajana otteluun.

USA:lla on kuitenkin nuori joukkue, joka voi taidollaan ja nopeudellaan yllättää. Suomi joutuu tekemään kunnon iltavuoron voittaakseen, mutta eiköhän Leijonat jatka hyvää virettään. USA:n puolustuksella riittää toden totta tekemistä, jotta sinivalkoinen hyökkäys pidetään hiljaisena läpi pelin.

Veikataan Suomelle 4-2-voittoa.

Suomi-USA klo 20:15 (MTV Sport 1, MTV3)