Patrik Laineen vahva alku MM-kisoissa on lyönyt jääkiekon ystävät ällikällä sekä Suomessa että ulkomailla.

Laine pääsi otsikoihin jo avausottelun jälkeen, kun hän iski tehot 2+1. Suitsutus vain jatkui, kun Laine takoi samat tehot myös sunnuntain Saksa-ottelussa. Näin ollen Laineen tehot kahteen otteluun ovat 4+2=6, joilla hän johtaa sekä turnauksen maali- että pistepörssiä.

Ruotsalaislehti Expressen kirjoitti sunnuntain ottelusta Lainetta ylistävän jutun. Expressenin otsikon mukaan ”Laine-show jatkuu”.

– Miten älyttömän hyvä laukaus Laineella onkaan, ja millainen pelaaja, ruotsalaisen TV4-kanavan asiantuntija Sanny Lindström hehkutti Lainetta Expressenin mukaan.

– 18-vuotiaan laukaukseksi se on ehdotonta maailmanluokkaa, Lindström jatkoi.

Jágrin ennätys romukoppaan

Aftonbladet puolestaan nosti esiin sen, että Laine rikkoi sunnuntain pelissä 18-vuotiaiden piste-ennätyksen MM-kisoissa. Aiempaa ennätystä piti nimissään tšekkisuuruus Jaromír Jágr, jonka tehot vuoden 1990 MM-kisoissa olivat 10 ottelussa 3+2=5.

– Patrik Laine on historiallinen. Nyt hän on rikkonut 18-vuotiaiden piste-ennätyksen MM-kisoissa. Merkille pantavaa: hän tarvitsi (siihen) vain kaksi ottelua, Aftonbladetin Andreas Käck kirjoitti.