Leijonat kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen ottelua hallineen USA:n lukemin 3-2 (lue otteluraportti).

Voiton myötä Leijonat jatkaa lohkonsa kärkikahinoissa puhtaalla pelillä. Ottelu oli ensimmäinen todellinen testi kahdessa ensimmäisessä pelissä helpolla päässeelle Leijona-laumalle.

TOP 3

Leijonien puolustus testattiin

Suomen ennakkoon hieman huolta herättänyt puolustusosasto joutui USA:n käsittelyssä todella kovaan testiin. Yhdysvaltojen nuoret ja nopeat hyökkääjät paineistivat todella korkealta Leijonien alueelta, ja etenkin ensimmäisessä erässä Leijonien puolustajat olivat ihmeissään, kun avausotteluiden tavoin aikaa ei enää ollutkaan.

Avauspelaamisessa ja kaksinkamppailuiden voittamisessa puolustajilla jäi paljon parannettavaa, mutta tärkeimmän tehtävän, kiekottomana puolustamisen, Leijonien pakit vajavaisesta liikkeestä huolimatta selvittivät kunnialla. Atte Ohtamaa, Lasse Kukkonen ja kumppanit osoittivat taisteluhenkeä heittäytymällä useaan kertaan laukausten tielle.

Voittoon asti riittänyt taistelu kääntää puutteista huolimatta puolustuksen arvosanan plussan puolelle.

Matthews – Laine

Koko kiekkomaailman katseet kohdistuivat näiden kahden tulevan kärkivarauksen kohtaamiseen. Patrik Laine pelasi kisojen huonoimman ottelunsa, kun taas Auston Matthews oli totutun suoritusvarma. Tästä huolimatta Laineella oli hienoja vaihtoja hyökkäyssuuntaan. Matthewsin kiekoton peli sen sijaan oli taidokasta.

On turha tehdä arviota, kumpi tämän ottelun perusteella on NHL:n kärkivaraus, mutta tästä ottelusta Matthews otti erävoiton, kun riisti kiekon Laineelta USA:n ensimmäiseen maaliin johtaneessa tilanteessa.

Barkovin ylivoimaketju

Alekander Barkovin johtama ylivoimaviisikko nousi ratkaisevaan asemaan viimeistelemällä ottelun voittomaalin kolmannessa erässä. Tällä kertaa maaliverkkoa ei pöllyttänyt Laine, vaan hyvän ottelun pelannut Leo Komarov. Maali oli osoitus tämän ylivoimaviisikon monipuolisuudesta: Laineelle ei löytynyt syöttötilaa, joten kuvio pelattiin päädyn kautta maalin eteen.

Kruununa kakun päällä oli Barkovin taiturimainen syöttö Komaroville tilanteesta, josta niin moni muu pelaaja olisi yrittänyt laukoa kiekon itse maaliin.