Dallas Starsille elintärkeän 3-2-voiton St. Louis Bluesista viime yönä torjunut Kari Lehtonen keräsi pelin jälkeen kehut niin toimittajilta kuin pelikavereilta. Voiton myötä Dallasin kausi ei päättynyt, vaan ratkaisu siirtyi seitsemänteen otteluun.

– Hän oli paras pelaajamme tänään, sanoi voittomaalin iskenyt keskushyökkääjä Jason Spezza Sportsday Dallasille.

– Juuri tuollaista esitystä tarvitsimme tässä tilanteessa.

Dallas Sportsday otsikoi ottelujuttunsa Lehtosta imarrellen: ”Hei Dallas-fani, sinun ei enää tarvitse olla huolissasi maalivahtipelistä”

35 laukausta torjunut Lehtonen otti tukun tärkeitä torjuntoja varsinkin ottelun toisessa erässä. johon Dallas pääsi lähtemään kolmen maalin johtoasemasta. Kakkoseksi jäivät muun muassa Paul Stastny ja Vladimir Tarasenko, joiden yritykset ”Kärppä” pelasti hienosti. Ottelun puolivälissä Dallas oli peräti 8-20 häviöllä laukauksissa, mutta johti silti peliä 3-1. Pääosin tämä oli vakuuttavasti torjuneen Lehtosen ansiota.

– Tiesin, että he tulevat kirimään todella kovaa. Pelimme ei välttämättä ollut kaunista, mutta se oli riittävän hyvää, Lehtonen kommentoi.

Muiden suomalaisten otteista voit lukea yön NHL-katsauksestamme.