Kaksi ottelusarjaa oli yöllä NHL:n pudotuspeleissä katkolla. Kumpikaan ei saanut ratkaisua.

Lehtonen ryöväsi Bluesin

Kari Lehtonen yltyi huippuvireeseen, kun Dallas Stars pelasi selkä seinää vasten vieraissa St. Louis Bluesia vastaan. Stars ratkaisi pelin heti avauserässä siirryttyään kolmen maalin johtoon. Lehtonen pysäytti ottelussa 35 laukausta esittäen useammankin näyttävän torjunnan. Blues sai vielä avauserän jälkeen kirittyä maalin päähän, mutta ratkaisu siirtyi 2-3-tuloksen myötä seitsemänteen otteluun. Suomalaisvahti keräsi pelin jälkeen runsaasti kehuja, jotka pääset lukemaan tästä.

Bluesin leirissä myös Jori Lehterä pääsi tällä kertaa tehoille. Keskushyökkääjä syötti Patrik Berglundin 2-3-kavennuksen.

Nashville mursi Sharksin jatkoajalla – suomalaiset mukana voittomaalissa

Myös Pekka Rinteen ja Miikka Salomäen edustama Nashville Predators onnistui taistelemaan sarjan San Jose Sharksia vastaan ratkaisevaan seitsemänteen kamppailuun. Ottelu venyi jälleen jatkoajalle, mutta tällä kertaa kahta ja puolta lisäerää ei tarvinnut vääntää. Ratkaisun iski nimittäin jo toisella minuutilla ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson, Salomäen vapautettua Predators-laiturin läpiajoon. Syöttöpisteen voittomaaliin sai myös maalivahti Rinne.

Rinteen peli ei henkilökohtaisesti ollut Nashvillen hallinnan myötä paras mahdollinen. Leijona-vahdille kertyi ottelun aikana vain 15 torjuntaa. Sharksin Joonas Donskoi jäi tällä kertaa ilman pisteitä.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Kari Lehtonen (Dallas Stars), 35/37 torjuntaa
Antti Niemi (Dallas Stars), luukulla
Jori Lehterä (St. Louis Blues), 0+1, jääaikaa 14:57
Pekka Rinne (Nashville Predators), 15/18 torjuntaa
Miikka Salomäki (Nashville Predators), 0+1, jääaikaa 13:51
Joonas Donskoi (San Jose Sharks), 0+0, jääaikaa 17:42

St. Louis Blues-Dallas Stars 2-3
Ottelusarja tasan 3-3

Nashville Predators-San Jose Sharks 4-3 ja.
Ottelusarja tasan 3-3