MTV:llä todennäköisesti hierotaan tällä hetkellä käsiä yhteen. Sen verran komeita katsojalukemia Suomen MM-pelit ovat keränneet.

Maanantaina pelattu USA-ottelu tavoitti jopa 2,6 miljoonaa suomalaista. Suomessa on asukkaita noin 5,4 miljoonaa, joten lähes puolet Suomen kansasta vähintään vilkaisi maanantaina Leijonien otteita. Keskikatsojamääräkin oli komea, 1,7 miljoonaa.

– Vain Suomen pudotuspeliottelut ovat yltäneet aiemmin tällaisiin lukuihin. USA-peliä suurempi tavoittavuus on ollut tähän mennessä ainoastaan vuosien 2013 ja 2014 finaalipäivinä. 2013 Suomi pelasi pronssiottelussa ja 2014 finaalissa, MTV:n urheilupäällikkö Markus Autero sanoi tiedotteessa.

Tavoittavuus tarkoittaa ottelua yhtäjaksoisesti vähintään kolme minuuttia seuranneita yli 4-vuotiaita ja keskikatsojamäärä sitä, paljonko ottelulla on keskimäärin ollut yhtäaikaisesti katsojia.