Eilistä Suomen ja USA:n välistä ottelua ennakoitiin pitkälti kesän NHL:n ykkösvarausvuorosta taistelevien Patrik Laineen ja Auston Matthewsin välisenä kohtaamisena. Yhdysvallat tarjosi Leijonille ensimmäiseen haasteen, jonka Kari Jalosen miehistö kuitenkin 3-2-tuloksella selvitti.

Matthews sai ottelussa kasaan yhden syöttöpisteen riistettyään ennen USA:n kavennusta kiekon juurikin Laineelta. Leijona-hyökkääjä erehtyi omien sanojensa mukaan luulemaan tilannetta paitsioksi.

– Luulin tilannetta paitsioksi. Siksi lopetin pelaamisen. Sitten USA:n pelaajat alkoivat hyökätä ja olin vain, että voi paska minun täytyy palata takaisin. Se oli minun virheeni ja tulen oppimaan siitä, Laine kommentoi erehdystään National Postille.

Yhdysvaltalaiset pitivät Laineen erityisen tarkasti kurissa. Laituri pääsi vain kolmesti laukomaan ja plusmiinustilastokin jäi pakkasen puolelle.

– Olin vain huono tänään. En tiedä mikä meni vikaan. Hyvä, että tästä voi sitten parantaa seuraavaan otteluun.