Kesän varaustilaisuuden kilpakumppani Auston Matthews oli aavistuksen verran Patrik Lainetta näkyvämpi, kun Yhdysvallat ja Suomi kohtasivat eilen toisensa Pietarin B-lohkon alkusarjan ottelussa. USA:n sentteri sai syöttöpisteen riistettyään kiekon Laineelta ennen joukkueensa 2-1-kavennusta.

– Tökkäsin kiekon Frank Vatranolle, jonka laukaus painui komeasti vasempaan alanurkkaan, Matthews kuvaili tilannetta National Postille.

Myös Matthewsin mahdollisuudet olivat rajalliset. Hyökkääjä pääsi ottelussa vain kahdesti laukaisupaikkaan. Erityisesti yksi Leijona-pelaaja keräsi nuorukaiselta kehut. Hän oli kakkoskentän sentteri Aleksander Barkov.

– Barkov on uskomaton pelaaja. Hän on erittäin vahva, loistava aloituksissa ja hänellä on hyvät kädet. Hän on todella kova pelaaja, Matthews hehkutti suomalaista.