Ruotsi koki maanantaina nöyryyttävän tappion Tšekille. Tre Kronor johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 2-0, mutta murtui toisessa erässä, jossa tšekit latoivat taululle kolme osumaa. Lopulta Tšekki voitti ottelun lukemin 4-2 (lue uutinen).

Ruotsissa on totuttu menestymään MM-jäillä, eikä joukkueen otteet ole vastanneet tänä keväänä odotuksia. Ruotsalaislehdet antavatkin joukkueelleen täyslaidallisen kuraa niskaan.

Expressen-lehden toimittaja Magnus Nyström otsikoi kirjoituksensa hyökkäävästi: ”Tämä päättyy fiaskoon, Mårts”.

Jutussa ennakoidaan jo Ruotsin tulevaa puolivälierää, jossa vastaan tulee mahdollisesti USA, Suomi tai Kanada.

– Se päättyy aikaiseen kotiin lähtöön ja fiaskoon. Ruotsi tulee olemaan täysin vailla mahdollisuuksia, Nyström kirjoittaa.

Aftonbladet ei anna juuri enempää siimaa.

– Ruotsalaiset olivat kuin tötsiä, joita tšekkiläiset kiertelivät.

– Toisessa erässä Ruotsi oli kuin lumivyöryn alle jäänyt, lehdessä kirjoitettiin.