Leijonat pelasi kisojen tähän asti huonoimman ottelunsa, mutta onnistui tekemään vaadittavan ja kaatamaan Unkarin lukemin 3-0.

Maalittomassa avauserässä piskuisen Unkarin asenne yllätti Leijona-joukkueen, joka oli ajoittain vaikeuksissa jopa omalla puolustusalueella unkarilaisten paineen alla.

Tukun maalipaikkoja Leijonat sai jo ensimmäisessä erässä luotua, mutta Unkarin maalilla omintakeisella tyylillään upeita torjuntoja läpi ottelun esittänyt Ádám Vay vesitti suomalaisten yritykset kerta toisensa jälkeen.

Suomi pääsi hakemaan maalia jopa viidellä kolmea vastaan, mutta tällä kertaa Leijonien pelätty ylivoima ei saanut tulosta aikaiseksi.

Ohtamaa vapautti

Toisessa erässä Unkari luopui täysin kiekollisesta pelaamisestaan ja keskittyi varjelemaan omaa maaliaan.

Pitkästä aikaa MM-kisojen A-sarjassa pelaava Unkari piinasi Suomea reilusti yli ottelun puolivälin, kunnes Atte Ohtamaa viimein helpotti Leijonien tuskaa laukomalla b-pisteen kaarelta ottelun avausmaalin. Laukaus muutti suuntaa unkarilaispuolustajan mailasta, ja yllätti täten hienon ottelun pelanneen Vayn.

Kolmannessa erässä Leijonien takalukko aukesi hieman, kun Mikko Koivu ja Aleksander Barkov lisäsivät Leijonien johdon 3-0:aan.

Pistepörssin kärkisijoilla keikkuvat Mikael Granlund ja Patrik Laine kirjauttivat syöttöpisteet mieheen.

Leijonien seuraava ottelu on lauantaina Ranskaa vastaan.