Leijonien 3-0-voittoon päättynyt ottelu Unkaria vastaan ei tarjonnut suurta jääkiekkoviihdettä, mutta tällaisetkin pelit kuuluvat pitkään turnaukseen.

Sitkeästi taistellut Unkari saanee ottelusta positiivista energiaa turnauksen seuraaviin otteluihin. Leijonien on sen sijaan syytä unohtaa ottelu analysoinnin jälkeen nopeasti.

TOP 3

Unkarin venymiskyky

Onko Unkarilla erityinen kyky venyä parhaimpaansa aina Suomea vastaan? Joukkueet eivät ole kohdanneet useasti, mutta kerran Unkari on onnistunut jopa voittamaan Suomen. Tämä tapahtui Budapestissä vuonna 2009. Tänään odotettavissa oli Leijonien maali-iloittelu, sillä Unkari oli hävinnyt kaikki kisojen aikaisemmat ottelunsa selvin lukemin.

Toisin kuitenkin kävi. Kielisukulaisemme oli ottanut mallia USA:lta, joka sai paineistamalla aiheutettua hämmenystä Leijonien puolustuksessa. Samaan pystyi myös Unkari, joka sai avauserässä luotua muutaman kelvollisen maalintekopaikankin riistopelien jälkeen. Loppua kohden ote siirtyi yhä enemmän Leijonille Unkarin keskittyessä vain puolustamaan. Maalivahti Ádám Vay ansaitsee erityismaininnan.

Kari Jalonen

Jalonen osoitti, ettei ole penkin takana vain tsemppaamassa joukkuettaan. Ennen ottelua tehty valinta laittaa Juuse Saros maaliin oli oikea ratkaisu. Pelin aikana Jalonen reagoi kaukalon tapahtumiin tekemällä pieniä muutoksia ketjukoostumuksiin. Muun muassa Sebastian Aho ja Leo Komarov vaihtoivat hetkeksi paikkaa, ja tämä toi Koivun ketjulle uutta energiaa. Muutosten ei tarvitse olla pysyviä, mutta pelin sisällä tällaiset muutokset toimivat hyvänä piristysruiskeena.

Turnauksen huonoin peli

Usein pitkälle MM-turnauksissa eteneville joukkueille sattuu pitkässä turnauksessa vähintään yksi heikko ottelu. Leijonien esitys oli tänään kaukana edes joukkueen normaalista tasosta, puhumattakaan joukkueen huipputasosta. Toivotaan, että tämä peli oli Leijonien rimanalitus, eikä vastaavia huonoja latautumisia ole enää turnauksen edetessä luvassa.