Leijonat on laukonut MM-turnauksessa ahkerasti, neljässä ottelussa 125 kertaa maalia kohti. Kuka suomalaispelaajista on laukonut eniten?

Ei varmaan yllätä, että oikea vastaus on Patrik Laine. 18-vuotias nuorukainen on yrittänyt maalia jo 17 kertaa. Ihan hukkaan ei ole laukominen mennyt, sillä Laine on viimeistellyt jo neljä maalia.

Toiseksi eniten Leijonista on laukonut Mikko Koivu. Kapteeni on antanut mailansa puhua 12 kertaa. Laukausmäärä tuntuu korreloivan maalimäärän kanssa, sillä kolme maalia viimeistellyt Koivu on Suomen maalitilaston kakkonen.

Korrelaatio kuitenkin päättyy Koivuun. Suomen kolmas kaksinumeroiseen laukausmäärään (11) yltänyt pelaaja on Teemu Pulkkinen. Maalintekijä ei ole vielä maalitiliään saanut auki.

Ehkä yllättävin nimi listalla on tietyllä tapaa Antti Pihlström. Pikakiiturin kisapaikka kyseenalaistettiin turnauksen alla, mutta Pihlström on ollut passinsa arvoinen. Yhdeksällä laukauksella on syntynyt kaksi maalia, mikä on tässä turnauksen vaiheessa hyvä saldo nelosketjun laiturille.

Top 5: Leijonien ahkerimmat laukojat

1. Patrik Laine, 17 laukausta kohti maalia
2. Mikko Koivu, 12
3. Teemu Pulkkinen, 11
4. Antti Pihlström, 9
4. Esa Lindell, 9
4. Aleksander Barkov, 9