NHL:n konferenssifinaalit alkoivat kahden suomalaisen kohtaamisella. Katsotaanpa, miten kävi.

Filppula syötteli Pingviinit kumoon

Valtteri Filppulan Tampa Bay Lighting ryösti kotiedun Olli Määtän edustamalta Pittsburgh Penguinsilta. Suomalaissentteri oli vireessä annettuaan kaksi maalisyöttöä Tampan 1-3-voittoon päättyneessä ottelussa. Ensimmäisen tehopisteensä Filppula keräsi lämättyään ylivoimalla toisen erän alussa kovan laukauksen päin Matt Murrayta. Tästä Ondrej Palat pääsi laittaman irtokiekon reppuun. Jonathan Drouinin maalissa Filppula oli kakkossyöttäjä.

NHL

@NHL
Palat pounces to make it a pair for the @TBLightning. #StanleyCup #PITvsTBL

Tampa onnistui voittamaan Penguinsin, vaikka ykkösvahti Ben Bishop jouduttiin loukkaantumisen vuoksi vaihtamaan avauserässä. Määttä jäi Pittsburghilla ilman tehoja. Boltsille ryöstövoiton torjui venäläisvahti Andrei Vasilevski.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Olli Määttä (Pittsburgh Penguins), 0+0, jääaikaa 13:23
Valtteri Filppula (Tampa Bay Lightning), 0+2, jääaikaa 21:27

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 1-3

Tampa Bay johtaa ottelusarjaa 1-0.