Leijonat joutuu lauantaina poikkeuksellisen aikaisin kehiin, kun Ranska-koitos alkaa jo puolilta päivin.

Suomi oli viimeksi nihkeällä jalalla liikkeellä Unkaria vastaan, ja maalivahti Ádám Vay piti lukemat ottelussa pitkään tasaväkisinä. Suomi raapi lopulta 3-0-voiton, mutta kovinkaan paljon ylistyssanoja esitys ei herättänyt.

Ranska on osoittautunut kykenevänsä sekin haastamaan suurempiaan, joten ei Suomi voi soitellen peliin lähteä. Parin välipäivän jälkeen pelinälkää tosin luulisi riittävän taas. Vaikka USA voitti Ranskan 4-0-maalein, eteni ottelu pitkään tasaisissa lukemissa.

– Mielestäni pelasimme hyvin ensimmäiset 30 minuuttia, tokaisi Ranskan Pierre-Edouard Bellemare IIHF:lle.

Ranskalla olisi ollut paremmat saumat yllätykseen, jos se olisi hyödyntänyt ylivoimamahdollisuutensa oikeilla hetkillä. Jos Ranska haluaa yllättää Suomen, on sen onnistuttava jokaisella osa-alueella täydellisesti.

– Maalivahti sai isoja torjuntoja. Tapoimme pari jäähyä ja meillä oli ylivoimaa, mutta emme onnistuneet tekemään maaleja. Mielestäni sillä on eniten merkitystä, Bellemare tuumaili.

Ranskan riveissä pelaa muuten useampi suomalaisille tuttu pelaaja (lue heistä lisää täältä).

Miten käy?

Jo Unkari-ottelussa nähtiin, ettei Suomen jalka ollut terävimmillään. Näissä vähemmän tärkeissä koitoksissa yksinkertaisesti suurten kiekkomaiden esitykset eivät aina vaan ole potentiaalin yläpäästä.

Ottelun aikainen alkamisaika ja se, että Suomella odottavat tärkeämmät koitokset edessä, voivat vaikuttaa pelinkulkuun. Jos peli on Suomen hyväksi, ei sinivalkoisilla ole myöskään erityistä syytä hakea suurvoittoa. Ja vaikka Ranska ei ole sen erityisemmin vakuuttanut, on sen tekemisessä potentiaalia.

Ranska voi hyvin onnistua pitämään lukemat tiukkoina pidemmän aikaa. Vedonlyöntimarkkinoilla odotetaan aavistuksen suurimaalisempaa koitosta kuin mitä monissa ennakkokaavailussa. Siksi erilaisia under-kohteita, kuten alle 5,5 maalia, pääsee lyömään mielenkiintoisilla kertoimilla.

Mitä muuta luvassa?

Leijonien ottelu on luonnollisesti Suomessa se päivän kiinnostavin peli. Pietarissa ja Moskovassa tapahtuu kuitenkin paljon muutakin.

Suomen B-lohkossa Unkari on pakkovoiton edessä junbokamppailussa Valko-Venäjää vastaan. Unkari on hävinnyt kaikki viisi otteluaan maalierolla 5-25, joten toiveet eivät ole järin korkealla.

Iltapelissä puolestaan Slovakia on tosipaikan edessä. Joukkue on jäämässä ulos pudotuspeleistä ja kohtaa tänä iltana Kanadan. Isoja vastaan olisi pakko pystyä venymään, sillä Kanadan jälkeen vastaan luistelevat vielä USA ja Suomi. Kanadan mahdollinen kompurointi puolestaan antaisi Suomelle etulyöntiasemaa lohkovoittoa ajatellen.

Moskovan A-lohkossa Norja haastaa puolen päivän ottelussa Ruotsin. Norja pelaa paikasta pudotuspeleihin, ja Ruotsissa elätellään vielä toiveita lohkovoitosta. Panoksia siis riittää.

Jokseenkin samanlainen tilanne on klo neljän ottelussa Venäjän ja Sveitsin välillä. Sveitsi on voittanut pari viime peliään, mutta nyt vastassa on isäntäjoukkue, joka tuhosi viime ottelussaan Tanskan 10-1.

Iltapelissä Kazakstan kohtaa Latvian. Tässä panoksena on lähinnä sarjapaikan säilyttäminen.

Ottelut tänään

A-lohko (Moskova)

Norja-Ruotsi klo 12:15 (MTV Sport 1, klo 14:40-16)
Venäjä-Sveitsi klo 16:15 (MTV Sport 1)
Kazakstan-Latvia klo 20:15 (MTV Sport 2)

B-lohko (Pietari)

Ranska-Suomi klo 12:15 (MTV3 ja MTV Sport 1)
Unkari-Valko-Venäjä klo 16:15 (MTV Sport 2)
Kanada-Slovakia klo 20:15 (MTV Sport 1)

Korjaus klo 11.09: Venäjä murjoi Tanskaa, eikä Valko-Venäjää.