Suomen pelit MM-kisoissa jatkuivat kahden välipäivän jälkeen ottelulla Ranskaa vastaan. Kuten keskiviikon Unkari-pelissäkin, ottelu kulki toiseen erään asti maalittomana.

Ottelu oli odotetusti alusta alkaen Suomen komennossa. Avausrän puolivälin jälkeen Suomi pääsi kahdesti peräkkäin ylivoimalle. Vaikka molemmat ylivoimat olivat pyöritystä Ranskan päädyssä, Leijonat ei onnistunut maaliteossa.

Suomen hyvästä tilanteiden rakentamisesta huolimatta myös loppuerä kului maalitta, joten erätauolle mentiin 0-0-tasatilanteessa. Torjunnat kertoivat selvää kieltä Suomen hallinnasta: Ranska 8 – Suomi 2.

Suomi sai maalihanat auki

Toisen erän alkuun Suomen paine aiheutti jälleen ongelmia Ranskalle, joka otti kolmannen jäähynsä. Tällä kertaa Leijonat onnistui ylivoimalla, kun Esa Lindell tykitti avausmaalillaan Suomen 1-0-johtoon.

Ottelun puolivälissä kaksi Suomen tilannetta tarkistettiin videolta. Ensimmäinen oli jo tv-kuvien perusteella selvä, kun HIFK-puolustaja Yohann Auvitu torjui kiekon Ranskan maaliviivalta eikä tilanne ollut siis maali.

Toisen tapauksen tutkiminen kesti selvästi pidempään, kun Aleksander Barkov ohjasi Patrik Laineen vedon maaliin niin, että Barkovin maila kävi melko korkealla. Loppujen lopuksi tuomari suoristi kätensä ja Suomi pääsi 2-0-johtoon.

Leijonat kasvatti etumatkansa kolmeen maaliin, kun Jussi Jokinen heitti komean syötön maalin eteen, mihin Patrik Laine tuli vahvasti ja löi rystyltä kiekon sisään. Toinen erä päättyi näihin Suomen 3-0-johtolukemiin.

Ranska onnistui kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä Ranska sai hieman lisää virtaa peliinsä. Erän puolivälin jälkeen Ranska vaihtoi ylivoimalla ollessaan Cristobal Huet’n pois maalilta ja laittoi tilalle Ronan Quemenerin. Pian sen jälkeen maalivahti Mikko Koskinen otti Suomelle toisen jäähyn, joten Leijonat joutui kahden miehen alivoimalle.

Ranska sai ylivoimalla kiekon Suomen maaliin, mutta jälleen asiaa jouduttiin tarkistamaan kauan videolta, koska Ranskan hyökkääjä puski kovaa Koskisen päälle. Tilanne tuomittiin maaliksi, joten Ranska kavensi tilanteeksi 3-1.

Suomi pääsi pelaamaan vain hetken aikaa tasakentällisin, kunnes Mikael Granlund otti seuraavan jäähyn. Leijonien onneksi Ranska ei onnistunut tekemään toista kavennusmaalia.

Aivan pelin lopussa Ranska otti maalivahdin pois, mutta lisämaaleja ei nähty kumpaankaan päätyyn. Niinpä ottelu päättyi Leijonien 3-1-voittoon.

Kaikki ottelunsa voittanut Suomi nousi B-lohkon kärkeen 15 pisteellä ja varmisti puolivälieräpaikkansa.