Alkusarja yhtä ottelua vailla paketissa ja Suomi puuskuttaa edelleen voittamattomana. Slovakiaa vastaan riitti rutiiniesitys ja taululle jäivät 5-0-lukemat. Ottelussa oli yksi merkittävä hahmo, joka ei ollut Patrik Laine.

TOP 3

Kuka tekee maalit Koivun ylivoimassa?

Teemu Pulkkisen pudottua kokoonpanosta, kapteeni Mikko Koivun johtamasta toisesta ylivoimaketjusta puuttui se uhkaava laukoja. Jos toisessa ketjussa snaipperina on Laine, kuka ampuu sieltä viivalta tässä kentässä? Juuso Hietanenkin on suurimmaksi osaksi vedellyt ohi turnauksessa. Tiistaina Kanadaa vastaan tämänkin kentällisen on toimittava paremmin. Olisikohan pirteän MM-debyytin pelannut Mikko Rantanen vaihtoehto tuomaan siihen eloa?

Antti Pihlström pelaa uskomatonta turnausta

Kari Jalosen valintaa ottaa Antti Pihlström ilman näyttöjä kisajoukkueeseen epäiltiin paljonkin ennen turnauksen alkua. Myöskään heikko kausi TsSKA Moskovassa ei luvannut hyvää. Viimeistään nyt Pihlström on karistanut nämä epäilykset kannoiltaan. Tämän illan läpiajomaali oli nimittäin salamannopealle pikakiiturille jo turnauksen kolmas. Onkohan Pihlströmillä ikinä ollut näin vahvaa alkuturnausta? Itse en ainakaan muista.

Saroksen muuri pitää

Juuse Saros joutui turnauksen toisessa pelissään huomattavasti enemmän töihin kuin Unkaria vastaan. 30 koppia ja kisojen toinen nollapeli tekivät Leijona-vahdista yhden ottelun merkittävimmistä hahmoista. Saroksen vakuuttavien otteiden myötä herääkin kysymys kumpi ottaa sen ykkösvahdin roolin? Rulettia ei voi pyörittää loputtomiin ja avaavan veräjänvartijan on löydyttävä. Ainakin näillä otteilla Saros ansaitsee uuden näytönpaikan tiistaina Kanadaa vastaan.