11 kisapäivää takana ja alkusarja pistetään huomenna pakettiin. Tänään molemmissa lohkoissa pelattiin kaksi ottelua.

Moskovan A-lohkon avauspelissä isäntämaa Venäjä pyyhkäisi odotetusti 3-0-numeroin Norjan yli. Samalla Vadim Šipatšov siirtyi yksin Patrik Laineen ohi turnauksen pistepörssin kärkeen. Šipatšov antoi syötön Artemi Panarinin 2-0-maaliin.

Lohkon myöhäisemmässä ottelussa Tanska kiinnitti itsensä hyvin lähelle maan historian toista pudotuspelipaikkaa Kazakstanin kaaduttua 4-1-lukemin. Kazakit kaatui jäähyihin, sillä jokainen juuttien neljästä maalista syntyi ylivoimalla. Tanska oli edellisen kerran pudotuspeleissä kuusi vuotta sitten. Sveitsi voi ohittaa maan vain voittamalla huomenna Tšekin varsinaisella peliajalla.

Myöskään B-lohkossa ei yllätyksiä nähty. Saksan pudotuspelipaikka varmistui Unkarin kaaduttua 4-2-numeroin. Sukulaiskielikansamme oli viemässä pelin jo jatkoajalle, kunnes Konstantin Braunin lämäri upposi suuren maskin läpi verkkoon. Voitettuaan eilen Yhdysvallat Saksa on varmasti lohkon kolmas.

Päivän aiemmassa ottelussa Suomen huomenna kohtaava Kanada pyyhkäisi helposti 4-0-numeroin Norjan yli. Näin huomenna Leijonia vastaan pelataan lohkovoitosta. Panokset ovat korkealla, sillä voittaja saa vastaansa joko Sveitsin tai Tanskan. Häviäjälle on puolestaan edessä vaikea taisto isäntämaa Venäjää tai Ruotsia vastaan. Tässä onkin hyvät lähtökohdat huomiselle.

Ottelut maanantaina 16.5.

A-lohko

Venäjä-Norja 3-0
Tanska-Kazakstan 4-0

B-lohko

Kanada-Ranska 4-0
Saksa-Unkari 4-2