Leijonien tie on edennyt vakaasti kohti MM-menestystä. Vielä vaan viimeiset hienosäädöt ja mikä tahansa on mahdollista.

Slovakiaa vastaan Leijonien kokoonpanossa oli yksi merkittävä muutos. Teemu Pulkkinen katsoi koitosta katsomosta, kun Mikko Rantanen tarjoili 4. ketjussa maalipaikkoja ja osoitti kaikin tavoin lisäarvonsa joukkueelle Tomi Sallisen ja Antti Pihlströmin vierellä.

Rantasen näytöt olivat yksinkertaisesti sitä luokkaa, että Teemu Pulkkinen tuskin ”Ranen” edelle enää kiilaa. Ketjuista ei yksinkertaisesti Detroitin miehelle sopivaa koloa ihan heti löydä. Kanada-peliin muutosta tuskin ainakaan tehdään.

Pulkkisen on ainakin mielikuvien maailmassa yhden erityistaidon, laukauksen, mies. Kun tulosta ei ole tullut, on Detroitin miestä yksinkertaisesti vaikea pitää perustellusti jäällä monipuolisemman Rantasen edellä.

Varmaan jotenkin näin Kari Jalonen ja kumppanit ovat asian järkeilleet.

Vaan entäpä jos?

Kun katsoo tilastoja, huomaa, että Pulkkinen on itse asiassa onnistunut kohtalaisen hyvin vähän vieraassa roolissaan. Plussalla ”Pulu” on pari pykälää, mikä on sekin osoitus siitä, ettei numero 56 ole pelkkä yhden tempun poni. Liikaa herran osaamista ei siis sovi kyseenalaistaa.

Jos Pulkkinen nostettaisiin sisään 13. hyökkääjäksi, voisi hän hoitaa leiviskänsä varmasti ammattilaisen tavoin hajavaihdoissaan. Ja ennen kaikkea ”Pulu” saisi näin jaettua tulivoimansa toiseen ylivoimakentälliseen. Samaan aikaan Rantanen saisi pitää ansaitun paikkansa kokoonpanossa.

Tämä voisi olla pelimiehen liike, Kojo!

Pulkkinen ei ennättänyt vielä ylivoimalla vakuuttaa, mutta potentiaalia hänessä olisi. Toiseen kentälliseen saataisiin lisää tulivoimaa, rightin miehen uhka, lisää variaatioita, parempi roolitus. Yksinkertaisesti yksilöiden yhteenlasketusta summasta voisi ynnätä tehokkaamman yv-kentällisen.

Pelimiehen liikkeitä taikka ei, niin on meillä hyvin pullat uunissa ja tuoksu on lupaava. Silti vaikka Suomi on ollut turnauksen tehokkain ylivoimajoukkue, olisi toisessa yv-kentällisessä vielä varaa parempaan.

Ei tarvittaisi muuta kuin munaa pullien päälle – eli Pulkkinen sisään 13. hyökkääjäksi.