Tänään pelataan jääkiekon MM-kisojen alkusarjavaiheen viimeiset ottelut. Suomi on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta minkä maan Leijonat kohtaa puolivälierissä?

Ensinnäkin, Suomi on varmuudella B-lohkossa ykkönen tai kakkonen. Kaikki riippuu illan Kanada-ottelusta. Pelin henki on yksinkertaisesti se, että ottelun voittaja voittaa lohkon.

Skenaario 1: Lohkovoittaja Suomi

Lohkovoittaja kohtaa toisen lohkon nelosen. Lohkokakkonen taas kohtaa toisen lohkon kolmosen ja niin edelleen.

Jos Suomi voittaisi lohkon, vastaan asettuisi puolivälierissä joko Tanska tai Sveitsi. Tällä hetkellä Tanska on kiinni A-lohkon viimeisessä pudotuspelipaikassa. Sveitsi voi vielä ohittaa Tanskan, mutta se vaatisi voittoa Tšekistä varsinaisen peliajan puitteissa. Tšekin ja Sveitsin välinen ottelu pelataan tänään klo 12:15.

Yleisesti ottaen on sanottava, että lohkovoittajana Suomi saisi puolivälierävastustajaksi niin sanotun ”helpon” maan. Toki helppokin ottelu voi kääntyä vaikeaksi, mutta paperilla Tanska ja Sveitsi ovat selvästi heikompia kuin Tšekki, Venäjä ja Ruotsi.

Skenaario 2: Lohkokakkonen Suomi

No entä jos Suomi häviää Kanadalle ja jää lohkokakkoseksi?

Siinä tapauksessa Leijonat kohtaisi A-lohkon kolmosen. Tällä hetkellä A-lohkossa on kolmossijalla Ruotsi. Länsinaapurimme voi vielä nousta toiseksi, jolloin kolmanneksi putoaisi Venäjä.

Venäjän ja Ruotsin välinen ottelu pelataan Kanada-Suomi-pelin kanssa samaan aikaan, eli klo 20:15. Ruotsin ainoa mahdollisuus nousta lohkokakkoseksi on voittaa Venäjä varsinaisella peliajalla. Venäjälle siis riittää kakkossijaan tasatilanne 60 minuutin pelin jälkeen.