Suomen lohkovoitto sai sinettinsä suvereenillä esityksellä. Kanada kaatui omaan kurittomuuteensa, eikä pikkusikakaan auttanut. Päätössummerin soidessa taululla näkyivät 4-0-numerot ja Vaahteranlehdet oli haravoitu omaan kekoonsa.

Voiton myötä Suomi saa puolivälierissä vastaansa Tanskan.

Koskinen kesti vaikean alun

Kanada vyöryi ensimmäiset neljä minuuttia kovalla sykkeellä Suomen alueelle. Leijonien oli vaikea päästä jopa punaviivan yli, mutta Mikko Koskinen piti torjunnoillaan pystyssä. Avauserän edetessä myös Suomi pääsi peliin mukaan ja vastasi myös erän parhaasta maalipaikasta. Aleksander Barkov vapautti Patrik Laineen läpiajoon, mutta laituri ei saanut ujutettua kiekkoa Cam Talbotin taakse.

Ilotulitus alkoi – Talbotin hörpyt avittivat

Vaikean ensimmäisen 20 minuuttisen jälkeen Suomen maalihanat aukesivat toisen erän alussa. Antti Pihlström oli maskissa ja Tommi Kivistön laukaus viivalta pääsi yllättämään Talbotin. Syöttöpiste merkittiin Mikko Rantaselle. Rantanen riisti tilanteessa kiekon Kanadan vahdilta ja syötti viivalle, mistä Kivistö tälläsi. Tehopiste oli Rantasen uran ensimmäinen MM-tasolla (lue uutinen).

Toisen erän ylitettyä puolivälin Leijonat sai kokea kauhun hetkiä, kun Corey Perryn polvitaklaus osui Laineeseen (lue uutinen). Kanadan kipparin tempaus tilanteen ulkopuolella jäi ottelun erotuomarilta huomaamatta, mutta onneksi snaipperin peli ei päättynyt tähän.

Leijonat sai kasvatettua johtoaan neljä minuuttia ennen taukoa. Leo Komarovin lämäri läpiajosta osui Talbotiin, ja kiekko lirui maalivahdin jalkojen välistä maaliviivan yli. Kolmas maali syntyi vain muutama minuuttia myöhemmin. Talbot onnistui pysäyttämään Ahon yrityksen, mutta tämän jälkeen Mika Pyörälä pääsi tuikkamaan irtokiekosta pikkumustan tyhjään maaliin (lue uutinen).

Päätöserässä peli pakettiin

Suomen vahva meno jatkui heti päätöserän alussa ja Talbot teki tolppien välissä yhden virheen lisää. Kanadalainen torjui Pyörälän laukauksen suoraan eteensä, minkä seurauksena Jarno Koskirannalla oli helppo työ lyödä kiekko reppuun. Enempää maaleja ei nähty. Leijonille lohkovoiton tuoneet kolme pistettä numeroin 4-0.

Valitettavasti Koskiranta loukkasi kättään taklaustilanteessa kolmannen erän loppuvaiheilla. Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuinka vakavasta loukkaantumisesta on kyse.