Suomi aiheutti Kanadalle tiistaina sen suurinumeroisimman tappion MM-kisoissa kymmeneen vuoteeen, kun Leijonat voitti ottelun 4-0. Suomi pelasi kokonaisuudessa vahvan ottelun, joka tylsistytti Kanadan hyökkäyspelin täysin.

Aleksander Barkov antoi kehut Suomen maalivahdille Mikko Koskiselle.

– Hän auttoi meitä paljon. Erityisesti ensimmäisessä erässä, kun hän teki kymmenen tärkeää torjuntaa. Ilman häntä siitä olisi voinut tulla toisenlainen peli. On hyvä, että meillä on kaksi hyvää maalivahtia, joista kumpikin pystyy voittamaan MM-turnauksessa, Barkov sanoo Sovsport.ru-sivulla.

Kun Suomi vei peliä, pyrkivät kanadalaiset jatkuvasti rikkomaan. Barkov ei havainnut, että Kanada olisi erityisemmin provosoinut Suomea.

– Ehkä hieman ottelun loppua kohti, mutta en erityisesti kiinnittänyt siihen huomiota. Ei ole väliä, ketä vastaan he pelaavat – he pelaavat aina tuolla tavalla. Aina he yrittävät häiritä pelaamista.

Katse kohti Tanska-ottelua

Suomen seuraava vastus on torstain puolivälierässä kohdattava Tanska.

– Tiedän, että Tanskan joukkueessa on erinomaisia pelaajia, joista jotkut pelaavat NHL:ssä. Nyt alkavat kaikkein tärkeimmät pelit. Tanskalaiset tulevat taistelemaan, niin kuin mekin. En sanoisi, että tulee helppo ottelu, toteaa Barkov Sovsport.ru-sivulla.