Spekulaatiot ennen Kanada-peliä olivat melkoiset. Nähdäänkö Juuse Saros sittenkin Leijonien ykkösmaalivahtina?

Mikko Koskinen päätti nämä spekulaatiot – ainakin hetkeksi – torjumalla upeasti Kanadaa vastaan 4-0-voiton. SKA Pietarin molari tylsistytti hyökkääjät ja pokkasi samalla ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Tuon esityksen jälkeen päävalmentaja Kari Jalonen vaihtaa tuskin torjujaa torstaiseen puolivälieräotteluun Tanskaa vastaan.

Jatkossa panokset suurenevat entisestään, kun pelataan tulos tai ulos – mentaliteetilla.

– Henkisellä puolella tulee paineita enemmän, tietää maalivahtivalmentaja Sakari Lindfors kertoa Leijonat.comille.

Lindforsilla on kokemusta kovista peleistä. HIFK-ikoni on pelannut kaikkiaan neljät MM-kisat, ja parhaiten Leijona-fanit muistavat hänet vuoden 1992 Prahan MM-kisojen hopeamitalista.

– Valmistautuminen täytyy onnistua – ja täytyy olla täysillä mukana. Muuten se peli menee ohi, varsinkin pelaajilla. Veskarit tietysti valmistautuvat jokaiseen peliin samalla tavalla, ex-veskari miettii.

Koskinen, Saros vai sittenkin Koskinen

Ennen Kanada-peliä Lindforsin papereissa nuori Saros oli vielä Koskisen edellä ykkösmaalivahdin kaavailuissa. Koskinen lähti kisoihin ykkösveskarina, ja moni ennätti jo käännellä molarien arvojärjestystä ennen Kanada-peliä.

– Minun suosikkini ja henkilökohtainen mielipiteeni on Saros, tokaisi Lindfors pari tuntia ennen koitosta.

Ottelun jälkeen Lindforsin ja monen muun kiekkoseuraajan papereissa nimet ovat saattaneet mennä taas toisinpäin. Vaan kävi turnauksessa miten tahansa, Leijonat tuskin ainakaan maalivahtipeliin kaatuu.

– Saros on pelannut kaksi jäätävää peliä eikä ole päästänyt maalin maalia. Olen katsonut ne kaksi peliä ja hän on ollut niin varma. Koko ajan terävänä, Lindfors kehuu myös Sarosta.