Suomen juniorien tämänvuotiset maailmanmestaruudet ja Leijonien vakuuttavat otteet meneillään olevissa miesten MM-kisoissa on pantu merkille maailmalla. Kanadalaislehti ESPN pohtii jo, voisiko Suomi jopa voittaa ensi syksynä pelattavan World Cupin.

Suomalaista jääkiekkoa tarkasti seurannut toimittaja Scott Powers listaa jutussaan syitä, miksi Leijonat on todellinen kultamitalikandidaatti syksyn World Cupissa.

Yhdeksi tekijäksi Powers listaa Patrik Laineen. Vaikka Lainetta ei vielä ole edes valittu World Cup -joukkueeseen, pitää Powers ihmepojan valintaa melko varmana. Powers kirjoittaa, että Laine saapui MM-kisoihin suurella hypellä, ja huomio on kisojen aikana vain kasvanut entisestään. Myös Aleksander Barkov kommentoi ketjukaverinsa otteita ESPN:lle.

– Tiesin, että hän on hyvä pelaaja. Hänellä on mahdollisuus tehdä maali jokaisessa pelissä ja jokaisessa vaihdossa.

– Hänellä on mahtava laukaus, ja hän on taitava. En yllättynyt hänen taidoistaan, Barkov kehuu.

Vaikka Leijonilla on Laineen ja Barkovin kaltaisia yksilöitä, ei Suomi pysty vastaamaan yksilötaidoltaan World Cupissa muille jääkiekon suurmaille.

– Suomi ei pysty vastaamaan muiden joukkueiden yksilötaitoon. Sen sijaan Suomi nojaa vahvaan joukkuepeliin murtaakseen vastustajansa, Powers kirjoittaa.