Mikael Granlund oli kahdella maalillaan kentän tehokkain pelaaja, kun Suomi kaatoi Tanskan MM-kisojen välierässä 5-1. Vaikka Leijonat vei pelin lopulta selvin numeroin, Granlundin mielestä Tanska aloitti ottelun vahvasti.

– Tanska tuli alkuun, niillä oli paikkoja siinä. Me emme ehkä ihan puolustaneet keskustaa niin hyvin, kuin miten ollaan normaalisti tehty. He saivat hyviä paikkoja ja ”Kossu” (Mikko Koskinen) piti meidät pystyssä, Granlund sanoi toimittajille.

Suomi on tehnyt kaikissa MM-kisapeleissään avausmaalin.

– Kyllä avausmaali yleensä aina helpottaa pelaamista. Ei tarvitse jahdata pelaamista, ei olla häviöllä. Totta kai koitetaan tehdä ensimmäinen maali. Se tietyllä tavalla vähän helpottaa peliä.

Ei vielä spekulointia välierästä

Granlund kertoi, että hän katsoo todennäköisesti Venäjä-Saksa-ottelun, jonka voittajan Suomi kohtaa välierässä. Granlund ei kuitenkaan lähtenyt spekuloimaan sen pidemmälle.

– Katsotaan, mitä illalla tapahtuu. Turha tässä on vielä mitään miettiä – ollaan viisaampia iltapelin jälkeen.

Kysyttäessä joukkuetovereiden keskinäisestä kilpailusta Granlund tuo mieluummin esiin joukkueen edun.

– Mennään joukkue edellä. Se on aina mun mielestä Suomen vahvuus, että me ollaan yhdessä ja ollaan yhtenäinen joukkue. Joukkue on isompi kuin kukaan yksittäinen pelaaja. Sen takia nämä ovat hienoja turnauksia, ja on hienoa pelata Suomen maajoukkueessa.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Pietari